Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

"Άκαιρη" μία σύσκεψη των αρχηγών για τη Χ.Α.

Δεν προβλέπεται να συγκληθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πηγές από το συγκεκριμένο υπουργείο που χαρακτηρίζουν "άκαιρη" μία τέτοια πρωτοβουλία.


Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι ο κ. Αθανασίου εκτιμά ότι "οποιαδήποτε ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στις επίμαχες υποθέσεις, και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι δικαστικές διαδικασίες, τίποτα ουσιαστικό δεν θα προσφέρει".

Όπως τονίζουν συνεργάτες του κ. Αθανασίου "το νομικό οπλοστάσιο είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των παρόμοιων φαινομένων και δράσεων και οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία απαιτηθεί, θα εξετασθεί με ψυχραιμία", ενώ προσθέτουν ότι "σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο".

Εξάλλου, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, πεποίθηση του υπουργού είναι ότι η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί όλων των υποθέσεων (κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα), στις οποίες εμπλέκονται βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής και υπό την εποπτεία της ίδιας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κινείται με ταχύτατους ρυθμούς για τη σε βάθος διαλεύκανση τους και την παραπομπή των υπαιτίων σε δίκη.

Στο μεταξύ, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Κ. Παπούλια, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να θέσει υπό την αιγίδα του τις πρωτοβουλίες και δράσεις της κοινωνίας των πολιτών κατά της βίας και του ναζισμού.

Επίσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προτάσεις που εδώ και πολλούς μήνες έχει διατυπώσει για την ανάγκη ενεργοποίησης του συνταγματικού τόξου σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός Βουλής.

Η δράση της Χρυσής Αυγής συζητείται στους διαδρόμους της Γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, όπως ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος.

Σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σε πολιτικό, κοινωνικό και αστυνομικό επίπεδο παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη.


Εξάλλου, όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξει να αναδείξει την οικονομική παράμετρο,ως βασική αιτία του προβλήματος και παράλληλα , αναμένεται να αναπτύξει την οπτική του για τη στάση της κυβέρνησης , όχι μόνο στο πρόβλημα της Χρυσής Αυγής, αλλά στο συνολικό πρόβλημα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: