Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα του Αρείου Πάγου για την Χρυσή Αυγή

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για τον φάκελο των 32 δικογραφιών που εμπλέκουν μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε αξιόποινες πράξεις.


Η δράση της Χρυσής Αυγής θα εξεταστεί πλέον σε ανώτατο επίπεδο, καθώς η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

Ο κ. Βουρλιώτης, θα υποβάλει στο τέλος αιτιολογημένο πόρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα φάκελο με αδικήματα που αφορούν σε αξιόποινες πράξεις χρυσαυγιτών.

Έκτοτε οι συσκέψεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήταν συνεχείς, ενώ πλέον δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, αν κριθεί αναγκαίο, να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για να ανατεθούν οι δικογραφίες σε εφέτη ανακριτή.

Διαβάστε: Στον Άρειο Πάγο 32 εγκλήματα της Χρυσής Αυγής

Η απόφαση του Αρείου Πάγου φαίνεται να συνδέεται άμεσα με την κίνηση του κ. Δένδια να στείλει στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη πρόταση αναστολής χρηματοδότησης για κόμματα στα οποία γίνεται έρευνα σε σχέση με εγκληματικές ενέργειες.

Εντολή Αβραμόπουλου για διερεύνηση δημοσιεύματος

Την ίδια ώρα εντολή για τη διερεύνηση δημοσιογραφικών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού έδωσε ο Δ. Αβραμόπουλος.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ, «με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" το οποίο φέρει μέλη της Χρυσής Αυγής να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση με όπλα, από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για τη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: