Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

"Το Eurogroup θα προχωρήσει με την Ελλάδα"

Οριστική συμφωνία και δη πολιτική επιδιώκει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο τμηματική καταβολής της δόσης, ωστόσο οι δηλώσεις των υπουργών κατά την προσέλευση τους στη συνεδρίαση είναι αρκούντως αισιόδοξες.


Την πεποίθηση ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα προχωρήσουν με το ζήτημα της Ελλάδας εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

"Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο", δήλωσε, σημειώνοντας ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι πολύ συγκεκριμένη και ως εκ τούτου, πρόσθεσε, "πιστεύω ότι το Eurogroup θα προχωρήσει σήμερα με την Ελλάδα".

Στο ενδεχόμενο η επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ να καταβληθεί στην Ελλάδα σε υποδόσεις αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γιερούν Ντάισελμπλουμ.

Θα ακούσουμε την τρόικα για τη συμφωνία που σημειώθηκε σε τεχνικό επίπεδο με την Ελλάδα και επί της βάσης αυτής θα εξετάσουμε πότε και πως θα εκταμιευθεί η δόση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Από την πλευρά του, ο γάλλος υπουργός οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι η αξιολόγηση της τρόικας, αποτελεί τη βάση για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στο ζήτημα της Ελλάδας.

Η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, ανέφερε ότι αναμένει από το Eurogroup να συμφωνήσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα εργάζεται για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που συνοδεύουν τη δόση.


Ερωτηθείσα αν η βοήθεια θα εκταμιευθεί σε μικρότερα τμήματα, απάντησε ότι δεν είναι ακόμα σαφές, τάχθηκε ωστόσο υπέρ της καταβολής ολόκληρης της δόσης εντός του Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: