Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μια 21χρονη η νέα αρχηγός της Σχολής Δοκίμων

Ένα παραδοσιακά ανδρικό "κάστρο" γκρεμίζει η 21χρονη Κύπρια Έλενα Ιωσήφ, αναλαμβάνοντας αρχηγός της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στην Ελλάδα, η οποία αποκτά γυναίκα επικεφαλής για πρώτη φορά στα 150 χρόνια ζωής της.


Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα elita.com.cy, η νεαρή Έλενα είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας με "αρχηγό" τη μητέρα τους, που στέκεται δίπλα τους σε όλα τους τα βήματα. Η ίδια ήταν πάντα άριστη μαθήτρια και είχε ενεργή συμμετοχή σε πολλές δραστηριότητες της κοινότητάς της.

Το Πολεμικό Ναυτικό ήταν όνειρο ζωής για την Έλενα και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, με το "σπαθί" της, παρά το γεγονός ότι στη Σχολή γίνονται δεκτοί λίγοι κάθε χρόνο. Η πρωτιά της όμως της έδωσε τη θέση του σημαιοφόρου και του αρχηγού της Σχολής.

Μιλώντας στον ιστότοπο η νεαρή Έλενα αναφέρει: "Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα μου, για τον τρόπο που μας μεγάλωσε, για τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε, σε όλη την οικογένειά μου και σε όλους όσους με στήριξαν. Ευγνωμονώ τον Θεό".

Η μητέρα της Έλενας που μιλά επίσης στo site περιγράφει τη συγκίνηση που ένιωσε στην τελετή παραλαβής της σημαίας, την οποία πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.


"Συγκινήθηκα πολύ, τρεις ώρες δάκρυζα. Άξιζε όμως τον κόπο. Από παιδί η Έλενα μου έλεγε ότι θέλει να σπουδάσει, να γυρίσει τον κόσμο όλο και να βγάζει λεφτά για να μπορεί να βοηθά τους φτωχούς" ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: