Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Νεκροί 2 δραπέτες των Τρικάλων σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Νεκροί έπεσαν δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων από πυρά δυνάμεων των ΕΚΑΜ σε επιχείρηση 1,5 χιλιόμετρο έξω από το χωριό Κόνισκα της Αιτωλοακαρνανίας, σε χαράδρα στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι ή Σκάλα Κόνισκας, σε ορεινό σημείο ανάμεσα στη λίμνη Τριχωνίδα και στα σύνορα με την Ευρυτανία.


Συγκεκριμένα, η αστυνομία, που βρισκόταν από το πρωί της Τρίτης στην περιοχή, με τη βοήθεια θερμικής κάμερας είχε καταφέρει να εντοπίσει τους επικίνδυνους δραπέτες, στήνοντας ενέδρα για τη σύλληψή τους.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών, όταν οι καταζητούμενοι επιχείρησαν να περάσουν πεζοί από το σημείο εκείνο με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν πως έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού -όπως λένε- άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews, οκτώ χειροβομβίδες βρέθηκαν πάνω σε έναν από τους νεκρούς.

Πληροφορίες του ίδιου διαδικτυακού ΜΜΕ αναφέρουν ότι νεκροί είναι οι Lika Edison και Murati Admir.

Τα στοιχεία ταυτότητας των νεκρών, πάντως, δεν έχουν δοθεί επισήμως από την ΕΛ.ΑΣ.



Παράλληλα, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των τριών συνεργών τους, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επικίνδυνη ομάδα να είχε από καιρό χωριστεί.

Οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής οι άλλοι τρεις καταζητούμενοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δραπέτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ρεματιά και περικυκλωμένοι από την αστυνομία.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται  να γίνει νέα επιχείρηση από ειδικές δυνάμεις, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έσπευσαν ενισχύσεις στην περιοχή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χτενίζουν την περιοχή.

Πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώθηκαν επισήμως, αναφέρουν ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν και άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και προς την Ευρυτανία.



Ποιοι είναι οι κακοποιοί

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε καταζητούμενοι είχαν δραπετεύσει τον περασμένο Μάρτιο από τις φυλακές των Τρικάλων.

Έκτοτε προκαλούν τρόμο και θάνατο στο εγκληματικό τους πέρασμα από πολλά σημεία.

Η εν λόγω ομάδα είχε πρωταγωνιστήσει στην αιματηρή καταδίωξη στα Ίσθμια – που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό νεαρής κοπέλας - αλλά και στην εν ψυχρώ δολοφονία 37χρονου αστυνομικού στο Δίστομο.

Επίσης, οι δραπέτες των φυλακών είχαν συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία που έγινε τον Μάιο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα με λεία 1 εκ. ευρώ.


Η ομάδα των δραπετών

Δεν υπάρχουν σχόλια: