Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Έκρηξη στο Mall: Οι κάμερες έδειξαν γυναίκα



Το υλικό από τις κάμερες του Mall "μίλησε" και οδηγεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να μην αποκλείουν το συμπέρασμα, το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα να είναι γυναίκα.


Σύμφωνα με το Mega, σε αυτό το συμπέρασμα φθάνουν λόγω της σωματοδομής του προσώπου που απεικονίζεται, καθώς και σε ένα αξεσουάρ που έφερε πάνω του και παραπέμπει σε γυναίκα.

Κατά τα λοιπά, οι πολύτιμες πληροφορίες για την εξιχνίαση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Mall προκύπτουν από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και του προαστιακού σταθμού της Νερατζιώτισσας, που σύμφωνα με πληροφορίες δείχνουν τουλάχιστον τέσσερις δράστες που φορούν κουκούλες και καπέλα τύπου τζόκεϊ.

Οι κάμερες μάλιστα "έπιασαν" και το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, να αφήνει το πακέτο έξω από ένα κατάστημα καλλυντικών, στο σημείο δηλαδή της έκρηξης.

Από τον σωματότυπο μελετάται αν υπάρχουν ομοιότητες με άλλα άτομα που έχουν καταγραφεί από κάμερες σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Εκτιμάται, επίσης, ότι στην ενέργεια έχουν συμμετάσχει περισσότερα άτομα, ίσως 6 με 8.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μελετούν επίσης το υλικό από τις κάμερες του ΗΣΑΠ.

Σε ό,τι αφορά τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία αποτελείτο από εκρηκτική ύλη ζελατοδυναμίτιδα πιθανόν και με λίγο ANFO (μείγμα νιτρικής αμμωνίας με πετρέλαιο), δύο διακόπτες on-of και μπαταρίες, μέσα σε χύτρα μαγειρέματος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, παραπέμπει στην συνδεσμολογία της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς".

Δεν αποκλείουν όμως το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ένα νέο όνομα οργάνωσης, για να αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Ο τρόπος με τον οποίο φαίνονται να κινούνται οι τρομοκράτες επίσης μοιάζει με αυτόν των χτυπημάτων των "Πυρήνων" στην πλατεία Συντάγματος και στην Εθνική Ασφαλιστική, σύμφωνα με το Βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: