Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Στην εντατική νεαροί μετά από καταδίωξη της ΔΙΑΣ


Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται, διασωληνωμένοι στην Εντατική του Νοσοκομείου Ηρακλείου, δύο νεαροί ηλικίας 16 και 19 ετών, που τραυματίστηκαν στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και έπεσαν από μεγάλο ύψος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο νεαροί δεν σταμάτησαν σε έλεγχο που γινόταν στο κέντρο του Ηρακλείου, αφού το δίκυκλο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, με αποτέλεσμα να αρχίσει καταδίωξη από δύο αστυνομικούς.

Στην παραλιακή λεωφόρο και στις εκβολές του ποταμού Γιόφυρου, το δίκυκλο ξέφυγε από την πορεία του, ανατράπηκε και έπεσε στον χώρο όπου γίνονται έργα ανάπλασης από τον δήμο.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρέλαβαν τους δύο νεαρούς -που είχαν τραυματιστεί σοβαρά- και τους μετέφεραν στα εξωτερικά του ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ωστόσο, δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Κρήτης και εξεταζόταν το ενδεχόμενο να μεταφερθούν εκτός Κρήτης.

Εν τέλει, σήμερα το πρωί, βρέθηκαν δύο θέσεις στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται, με τραύματα στο κεφάλι και στον θώρακα. Η κατάστασή τους κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή.

Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, συλληφθεί για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα για την όλη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: