Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Με επίταξη απαντά η κυβέρνηση στην απεργία


Προς γενικό μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες οδηγείται η χώρα, μετά την κυβερνητική απόφαση για επίταξη των συρμών και επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό, που συνεχίζουν για 8η ημέρα την απεργία τους.


Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, το φορέα που περιλαμβάνει όλα τα ΜΜΜ, προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες, σε συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο Μετρό.

Η κυβέρνηση,η οποία απέρριψε το αίτημα των απεργών για μορατόριουμ τριών μηνών και νέο διάλογο, αποφάσισε την επίταξη μετά από πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου, μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Κ. Χατζηδάκη, οι οποίοι επέλεξαν τη σκληρή γραμμή, καταγγέλλοντας τους συνδικαλιστές για εκβιασμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός επεσήμανε πως "ο νόμος θα εφαρμοστεί".

Μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της απεργίας στα ΜΜΜ έστειλε ο Α. Σαμαράς: "Ο Ελληνικός Λαός έχει κάνει θυσίες. Τεράστιες θυσίες. Και εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω. Άλλωστε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο Λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γι' αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες!" διεμήνυσε.

Με οργή αντέδρασαν οι απεργοί εργαζόμενοι του Μετρό, που είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων. "Ας έρθουν τα ΜΑΤ. Νεκρούς θα μας πάρουν από δω μέσα", είπαν.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, το Τραμ και τα λεωφορεία αποφάσισαν να συνεχίσουν ως το τέλος της βάρδιας τη στάση εργασίας τους.

Για την Παρασκευή, χειρόφρενο σηκώνουν ο προαστιακός σιδηρόδρομος, και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα, καθώς και τα λεωφορεία της πρωτεύουσας, προαναγγέλλοντας 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την απόφασή της.

Σε 24ωρες απεργίες αναμένεται να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς (τραμ, ηλεκτρικός, τρόλεϊ), οι αποφάσεις των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, σε όλο το προσωπικό του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ. Δηλαδή, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του προαστιακού και του ΟΣΕ (Αθήνα-Θεσσαλονίκη).

Υπενθυμίζεται ότι οι απεργοί από το πρωί είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο και οχυρωμένοι πίσω από την κλειδωμένη αύλεια πόρτα, όπου έχουν ακινητοποιήσει και δύο ανυψωτικά μηχανήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: