Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η Ελένη Παπακωνσταντίνου



Την παραίτησή της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το όνομα της οποίας έχει εμπλακεί στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".


Στην επιστολή παραίτησης που πρωτοκολλήθηκε, η κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι είναι αστήριχτη η δημόσια μνεία του ονόματός της και πως είναι γνωστή η επαγγελματική της πορείας.

Αναφορικά με την κατάθεση στην τράπεζα HSBC σημειώνει ότι είναι «νόμιμη περιουσία εμού και τους συζύγου μου».

«Ωστόσο υποβάλω την παραίτησή μου από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να μην δημιουργήσω προσκόμματα στη λειτουργία του Ταμείου» καταλήγει.

Η κ. Παπακωνσταντίνου - κόρη του εκλιπόντος πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνταντίνου - είχε τοποθετηθεί στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου στις 20 Σεπτεμβρίου, ως νομική σύμβουλος.

Διαβάστε: Ολοταχώς προς Προανακριτική ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Στη Βουλή βρίσκεται το αίτημα των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με αντικείμενο τον έλεγχο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, με ταυτόχρονη βλάβη σε βάρος του Δημοσίου, για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".

Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί έως τις 18 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, τα τρία κόμματα άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν και άλλες, εκτός Βουλής, διαδικασίες προκειμένου ο κ. Παπακωνσταντίνου να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη με το κοινό ποινικό δίκαιο και όχι με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι βρίθει ανακριβειών η πρόταση παραπομπής του, προσθέτοντας πως δεν θα γίνει «η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός».

Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το περιεχόμενο της πρότασης συγκρότησης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα αυτό συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θα συμμετέχει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: