Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Αστυνομικοί ξυλοκοπήθηκαν από αλλοδαπούς



Δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μετά από άγριο ξυλοδαρμό, από ομάδα περίπου 70 ατόμων στα Εξάρχεια.


Οι αστυνομικοί επεχείρησαν να διεξάγουν ελέγχους σε αλλοδαπούς μικροπωλητές λαθραίων τσιγάρων και διακινητές ναρκωτικών, στα πλαίσια της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς".

Την ίδια ώρα, πάντως μπορεί η εικόνα γύρω από τους δρόμους του Πολυτεχνείου, να μοιάζει με άβατο για αστυνομικούς και πολίτες, δε συμβαίνει το ίδιο σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπου η επιχείρηση Ξένιος Ζευς έχει επιφέρει ορατά αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα: Προσήχθησαν 65.823 αλλοδαποί, συνελήφθησαν 4.145 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα, συνελήφθησαν 50 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, κατοχή λαθραίων τσιγάρων, παρεμπόριο, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καταδιωκτικά έγγραφα καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις,, ενώ διενεργήθηκαν 491 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, 1.041 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Δεκέμβριο 2012, ενώ συνολικά από τον Αύγουστο του 2012 έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους 6.012 αλλοδαποί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: