Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μας δίνουν λεφτά αλλά οι όροι αναιρούν τη βοήθεια, είπε ο Γ.Καρατζαφέρης


Εξηγήσεις για την επιλογή του να καταψηφίσει το νέο μνημόνιο έδωσε από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σηκώνοντας τους τόνους σχετικά με τη στάση των εταίρων και δανειστών έναντι της χώρας.

Ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε ότι δεν μπορούσε «σε μία ώρα» να αποφασίσει για κάτι που θα καθορίσει τις τύχες της χώρας για 40-50 χρόνια, καθώς και ότι ζητούσε τις γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πρόσθεσε δε ότι είναι και κάποια άλλα προβλήματα «τα οποία δεν καταπίνονται», όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας τη συνομολόγηση στο βρετανικό δίκαιο κ.ά. «Μας δίνουν λεφτά αλλά οι όροι αναιρούν τη βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Κερασάκι στην τούρτα» χαρακτήρισε, όμως, ο κ. Καρατζαφέρης το γεγονός ότι κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού είχαν οι ίδιοι, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών («οι πέντε υποτίθεται ισχυρότεροι άνδρες της χώρας», όπως είπε) αποφασίσει για τα μέτρα, έπρεπε να πάρουν τηλέφωνο τον κ. Τόμσεν για να εγκρίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: