Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αρχιμαφιόζος συνελήφθη στη Βουλιαγμένη


Γεωργιανός αρχιμαφιόζος, που κατεζητείτο ως αρχηγός διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ήλεγχε όλες τις ρωσικές και γεωργιανές οργανώσεις που δρουν κυρίως στις χώρες της δυτικής και νότιας Ευρώπης, συνελήφθη, μαζί με τον 36χρονο σωματοφύλακα του στη Βουλιαγμένη, από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, που τον εντόπισαν μετά από έρευνες, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες.

Πρόκειται για έναν 51χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών αρχών και ερυθρά αγγελία της Interpol και διέμενε σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Ειδικότερα, ο 51χρονος αρχηγός της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, κατεζητείτο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις και απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξεις που έγιναν το 2009 στην Ισπανία.

Η διεθνής εγκληματική οργάνωση, της οποίας ηγούνταν ο 51χρονος συλληφθείς, δραστηριοποιούνταν κυρίως στην Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στον 51χρονο συλληφθέντα, όπως είχε γίνει γνωστό, έχει απονεμηθεί ο τίτλος "Vor V Zakone (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου)", τιμητική διάκριση, η οποία απονέμεται από εγκληματικές οργανώσεις ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών, σε ανώτατα μέλη των οργανώσεων αυτών, που έχουν εκτίσει ποινές πολυετούς καθείρξεως και ενώ γνώριζαν σημαντικά στοιχεία για τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων, δεν τα αποκάλυψαν στις διωκτικές αρχές και δεν συνεργάστηκαν μαζί τους για να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων, που προβλέπει η νομοθεσία, για την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων στις περιπτώσεις αυτές.

Η διεθνής αυτή οργάνωση, ελέγχει τις εγκληματικές δραστηριότητες ρωσικών και γεωργιανών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη, εισπράττοντας ποσοστό από τα έσοδα, που προκύπτουν από την εγκληματική τους δραστηριότητα. Οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις, δεν επιτρέπεται να τελέσουν αξιόποινες πράξεις στο ευρωπαϊκό έδαφος, εάν προηγουμένως δεν εξασφαλίσουν την άδεια της διεθνούς οργάνωσης, της οποίας ηγείτο ο 51χρονος.

Επίσης, ελέγχει τις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες στο πλαίσιο του "ξεπλύματος μαύρου χρήματος", εκδηλώνουν νόμιμες δραστηριότητες σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, ποσοστό του κέρδους, κάθε νόμιμης επιχείρησης, εισπράττεται από τη διεθνή οργάνωση, και κατευθύνεται στο κοινό ταμείο της οργάνωσης.

Aπό την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, διαμετρήματος 45mm, με γεμιστήρα, δέκα φυσίγγια, πλήθος ψηφιακών δίσκων και συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνεργάζεται με τις αντίστοιχες διωκτικές αρχές άλλων εμπλεκόμενων χωρών, Διεθνείς και Περιφερειακούς Αστυνομικούς Οργανισμούς, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του 51χρονου συλληφθέντα, καθώς ο εντοπισμός και η σύλληψη του αποτελούσε ύψιστη προτεραιότητα διεθνώς.

Ο 51χρονος, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με τον 36χρονο σωματοφύλακα του, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στη συνέχεια, ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου ναεκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: