Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Απειλές προς δημοσιογράφο: "Πρόσεχε τα νώτα σου"


"Ανοιχτό πόλεμο" φαίνεται ότι έχει κηρύξει η Χρυσή Αυγή με τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Μετά το περιστατικό με το "εγέρθητι" στη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκου, κατά την οποία ζητήθηκε από τους παριστάμενους δημοσιογράφους να... εγερθούν (για λόγους "σεβασμού"), δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» δέχεται απειλές άσκησης βίας.


Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", η Ξένια Κουναλάκη σε άρθρο της στις 12 Απριλίου με τίτλο «Η κοινοτοπία του κακού» που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» υποστήριξε ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να αποκλείσουν τη ΧΑ από τη δημόσια σφαίρα ή να ενημερώσουν τους πολίτες για τις καταβολές και τα ινδάλματα του κόμματος προκειμένου να αφυπνιστούν οι αντιναζιστικές μνήμες.

Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής ήταν άμεση.

Στην ιστοσελίδα της αναρτήθηκε απάντηση σε αυτό το άρθρο με απειλές κατά της ζωής της δημοσιογράφου, αναφορές στην οικογένειά της και στην κόρη της.

"Εμείς μάθαμε να περιμένουμε επί 31 χρόνια και άσχετα με την εκλογική αριθμητική είμαστε και θα είμαστε εδώ", έγραφε ο συντάκτης του κειμένου, ο οποίος υπέγραφε με τα αρχικά Θ.Π. και συνέχιζε με την απειλή προς την κ. Κουναλάκη στα γερμανικά: "Kommt Zeit, Kommt Rat, Kommt Attentat!" (Με τον καιρό θα ΄ρθει ο φόνος).

Η δημοσιογράφος απευθύνθηκε στην Αστυνομία όπου τη συμβούλεψαν να σταματήσει να γράφει για τη Χρυσή Αυγή (!), καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να της επιτεθούν, ενώ της πρότειναν να υποβάλει μήνυση κατά της ιστοσελίδας.

Επειδή ωστόσο ο διακομιστής της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στις ΗΠΑ η διαδικασία για να αρθεί νομότυπα η ανωνυμία του ιδιοκτήτη είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και μπορεί να μην καταλήξει κάπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: