Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Τσίπρας: "Δεν δίνουμε ψήφο συνενοχής"















"Παράλογο και πρωτοφανές" χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή να δώσει ψήφο ανοχής, σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.


"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος σε μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο", υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι ο ίδιος ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σύσκεψης ώστε, όλος ο ελληνικός λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ο κ. Τσίπρας που με τη δήλωσή του απευθύνονταν στο εθνικό ακροατήριο και όχι στο στενά κομματικό, είπε χαρακτηριστικά: "Στο όνομα της πατριωτικής μας ευθύνης δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας".

"Αυτοί που μας κυβέρνησαν εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα διάλυσης της κοινωνίας, όχι μόνο δεν έχουν λάβει το μήνυμα της κάλπης, αλλά παριστάνουν και τους τιμητές, είπε και πρόσθεσε ότι συνεχίζουν να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν το λαό".

"Όμως ο λαός, που τόσο σκληρά δοκιμάζεται, πλέον δεν εκβιάζεται", τόνισε και κατηγόρησε τη ΝΔ,το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ότι έχουν συμφωνήσει σε προγραμματικό πλαίσιο για την εφαρμογή του Μνημονίου.

"Έχουν την αριθμητική πλειοψηφία στη Βουλή, ας προχωρήσουν", είπε και σημείωσε ότι η απαίτηση να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ σώνει και καλά είναι παράλογη και πρωτοφανής. Δεν μας ζητάνε κοινοβουλευτική πλειοψηφία την έχουν", τόνισε.

Και πρόσθεσε: "Μας ζητούν να αγνοήσουμε λαϊκή ετυμηγορία, μας ζητούν συναίνεση στο λάθος, δηλαδή στη συνέχιση διάλυσης της κοινωνίας και της οικονομίας".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε, "δεν λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά , αλλά δεσμεύεται από το λαό και την εντολή που έδωσε στις εκλογές".

"Εξήγησα", πρόσθεσε, "ότι το πρόβλημα της χώρας παραμένει η δυσαρμονία μεταξύ πολιτικής και λαϊκής βούλησης".

"Όσο επιμένουν στην πολιτική του Μνημονίου δεν θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα", υπογράμμισε και κάλεσε "το λαό, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και όχι μόνο τους αριστερούς πολίτες, να καταδικάσουν μια για πάντα τις δυνάμεις του χθες και να συνειδητοποιήσουν ότι μία ελπίδα έχει μείνει ζωντανή: Η ενότητα του λαού απέναντι στους εκβιασμούς για την ανατροπή της βαρβαρότητας".

Κατέληξε, διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό ότι "δεν θα τον προδώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ο,τι μπορεί, ώστε αυτή η ελπίδα να μείνει ζωντανή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: