Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τα τέσσερα πιο περίεργα περιστατικά στα εκλογικά τμήματα της χώρας
















Αγρίνιο: Μπήκε με όπλο στο εκλογικό τμήμα

Στα Τριαντέικα, Δημοτικό διαμέρισμα Αγρινίου, ένας 30χρονος μπήκε σε κατάσταση μέθης και διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι κρότου λάμψης. Το επεισόδιο έγινε λίγο μετά το άνοιγμα της κάλπης, όταν ο δράστης μπήκε μέσα και άρχισε να φωνάζει. Η αστυνομία τον συνέλαβε και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλου.
 
Έκρηξη σε σόμπα σημειώθηκε σε εκλογικό κέντρο του δήμου Πρεσπών.
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πισοδερίου και ένας αστυνομικός υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα, όταν προσπάθησαν να ανάψουν τη σόμπα, ωστόσο προκλήθηκε έκρηξη από ποσότητα βενζίνης που έριξαν για προσάναμμα.
Στο χώρο προκλήθηκαν υλικές ζημιές, εντούτοις η ψηφοφορία έγινε κανονικά, αφού μεταφέρθηκαν οι κάλπες στο κτήριο όπου στεγάζεται το αγροτικό ιατρείο της περιοχής.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Φλώρινας.

Δωροδοκία αθίγγανων στην Ξάνθη
Επτά συνολικά άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής των εκλογών για παραβάσεις του εκλογικού νόμου σε συνοικία αθίγγανων στην Ξάνθη.
Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία, η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα να μοιράζουν σε άλλους 4 αθίγγανους ψηφοδέλτια αντί χρηματικού αντίτιμου, τα οποία θα διοχέτευαν κατάλληλα σε ψηφοφόρους του οικισμού όπου διαμένουν στην Ξάνθη.

Πληροφορίες του thrakitoday.com οι οποίες διασταυρώθηκαν από ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας θέλουν να σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος των επτά ατόμων κατά παραγγελία της εισαγγελίας Ξάνθης. Από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε βιβλίο στην οικία του ενός εκ των τεσσάρων αθίγγανων στο οποίο σημειώνονταν ονόματα ψηφοφόρων, αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας αλλά και φυσικά πρόσωπα, δίπλα στα οποία αναγράφονταν ποσά και αντίστοιχες δαπάνες για καύσιμα και λοιπά.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ομολογία ενός εκ των συλληφθέντων και η οποία αναφέρει το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ ως αντίτιμο το οποίο έδωσαν στενοί συνεργάτες πρωτοκλασάτου στελέχους μεγάλου ελληνικού κόμματος που λειτουργούσαν για λογαριασμό του, ώστε να διανεμηθεί μαζί με τα ψηφοδέλτια.

Έδεσσα: Προσήλθαν στις κάλπες με τρακτέρ και μαύρες σημαίες
Στο χωριό Βρυττά της Έδεσσας, αγρότες κατέφθασαν στο εκλογικό τμήμα, με τρακτέρ κρατώντας μαύρες σημαίες, για να εκφράσουν την δυσφορία τους στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Δεν παρεμπόδισαν την διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: