Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τα αποτελέσματα από την Επικράτεια

Με καταμετρημένο το 99,8% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα και οι έδρες που καταλαμβάνουν στη βουλή, όπως καταγράφονται στα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν ως εξής:

ΝΔ: 18,85% και 108 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 16,78% και 52 έδρες

ΠΑΣΟΚ: 13,18% και 41 έδρες

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,6% 33 έδρες

ΚΚΕ: 8,48% και 26 έδρες

Χρυσή Αυγή: 6,97% και 21 έδρες

ΔΗΜΑΡ: 6,1% και 19 έδρες.


Εκτός βουλής παραμένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,93%, ο ΛΑΟΣ με 2,90%,  και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6%.
Δείτε τα εκλογικά αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών

Πρώτο κόμμα στα μεγάλα αστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συνολικά σε 13 Περιφέρειες της χώρας αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έρχεται πρώτος σε Α΄και Β΄Αθηνών, Α΄και Β΄Πειραιώς, Περιφέρεια Αττικής, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Α΄Θεσσαλονίκης, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ξάνθη και Χανιά.

Διαβάστε: Πρωτόγνωρο το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής



Στο 35% η αποχή

Σε 35% ανήλθε η αποχή. Η υψηλότερη αποχή σημειώθηκε σε Φλώρινα, Κεφαλλονιά, Λέσβο, Λακωνία, Ευρυτανία, Χίο, Αρκαδία και Σάμο με ποσοστά που ανέρχονται από 64,36% στη Φλώρινα και φθάνουν το 51,10% στη Σάμο.

Αντιθέτως τα μικρότερα ποσοστά αποχής παρουσιάσθηκαν σε Αττική, Β' Θεσσαλονίκης, Β' Αθηνών, Ημαθία, Χαλκιδική, Ηράκλειο και Λάρισα με τα ποσοστά αποχής να ανέρχονται από 25,05% στην Αττική έως 30% στη Λάρισα.
Που κατακρημνίστηκαν τα δύο κόμματα
Οι εκλογικές περιφέρειες του λεκανοπεδίου Αττικής υπήρξαν καθοριστικές για τη μεγάλη ήττα που υπέστη το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ταυτόχρονα, για την κάθετη πτώση που παρουσίασε η ΝΔ από τις προηγούμενες εκλογές, της τάξεως του 13%, οφείλεται κυρίως στις περιφέρειες της Αττικής και της Κρήτης.
Πάντως και τα δύο κόμματα έχουν χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και δεν υπάρχει ούτε μία εκλογική περιφέρεια που να έχουν κρατήσει σημαντικό μέρος της εκλογικής τους δύναμης.

Που τα πήγαν καλύτερα
Στη Μεσσηνία η ΝΔ, στην Ξάνθη ο ΣΥΡΙΖΑ, στη Ροδόπη το ΠΑΣΟΚ, στα Δωδεκάνησα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στη Σάμο το ΚΚΕ, στην Κορινθία η Χρυσή Αυγή και στη Χίο η ΔΗΜΑΡ, δηλαδή τα κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, έλαβαν τα υψηλότερα ποσοστά τους, σύμφωνα με το 41% των εκλογικών αποτελεσμάτων που έχουν ενσωματωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: