Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Bild: Μην δώσετε τη βοήθεια στους Έλληνες


Με τον τίτλο "δισεκατομμύρια για τους Έλληνες - STOP!" στην πρώτη σελίδα της κυκλοφορεί τη Δευτέρα η γερμανική εφημερίδα "Bild" και καλεί τους γερμανούς βουλευτές να καταψηφίσουν το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.


"Σήμερα είναι πάλι ημέρα πληρωμής στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο - 130 δισεκατομμύρια ευρώ θα σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η Bild απευθύνει έκκληση προς όλους τους βουλευτές: μην προχωρήσετε σε αυτόν τον λάθος δρόμο", γράφει η εφημερίδα και φιλοξενεί απόψεις οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι τάσσονται κατά της συνέχισης της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το γερμανικό κοινοβούλιο καλείται να εγκρίνει το δεύτερου πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δηλώνει βέβαιος για την ψήφισή του.

Παράλληλα, ο Σόιμπλε άφησε να εννοηθεί την Κυριακή ότι η ευρωπαϊκή απόφαση για ενδεχόμενη ενίσχυση του "τείχους προστασίας" απέναντι στην ελληνική κρίση χρέους, θα ληφθεί "εντός του Μαρτίου", αλλά όχι αναγκαστικά κατά την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής την 1η και 2α Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, η πλειοψηφία των γερμανών πολιτών τάσσεται κατά της νέας βοήθειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Emnid Institute που δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη στην εφημερίδα Bild. Συγκεκριμένα, το 63% των Γερμανών είναι κατά της νέας βοήθειας  ενώ το 33% υπέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: