Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Θαύμα μέσα στα ερείπια


Ένα πραγματικό θαύμα δίνει ελπίδες στους διασώστες για να συνεχίσουν το έργο εντοπισμού και ανάσυρσης τυχών επιζώντων, 46 ώρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την ανατολική τουρκική επαρχία Βαν.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν σήμερα ζωντανό μέσα από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στο Έρτζις, ένα βρέφος 2 εβδομάδων, την μικρή Αζρά, η οποία μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του μωρού και η γιαγιά του ανασύρθηκαν επίσης ζωντανές κάτω από τα συντρίμμια μετά από πολύωρες προσπάθειες και οι διασώστες προσπαθούν τώρα να σώσουν και τον πατέρα της μικρής Αζρά, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες , ο οποίος προς το παρόν δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός

Σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Επίσημη Διεύθυνση Εκτάκτων Καταστάσεων (Afad), οι νεκροί ανέρχονται σε 432 και  σε 1.352 οι τραυματίες.

Χιλιάδες εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι


Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (FICR) ανακοίνωσε σήμερα ότι εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τους σωρούς του μπετόν. "Η κατάσταση στην ανατολική Τουρκία εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή", δήλωσε προς τα μέσα ενημέρωσης μια εκπρόσωπος της FICR, η Τζέσικα Σάλαμπανκ.

"Εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια", υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ακόμα δε έχει συνταχθεί κατάλογος των αγνοουμένων..

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού έφτασε σήμερα το πρωί τους 366 νεκρούς και 1.300 τραυματίες. Οι διασώστες δεν αμφιβάλλουν ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν ο σεισμός δεν είχε σημειωθεί την Κυριακή, σε μια ώρα κατά την οποία πολλοί είχαν βγει έξω για φαγητό.

Σύμφωνα με τη FICR, η οποία επικαλείται στατιστικές της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, έχουν καταρρεύσει 2.256 κτίρια, κυρίως πολυκατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: