Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το συμβάν


Εκεί η μητέρα του κοριτσιού και σύζυγός του 71χρονου θα τους αποχαιρετίσει μαζί με τα άλλα δύο παιδιά του ηλικιωμένου – από τον πρώτο του γάμο – ενώ ο 11χρονος γιος τους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου. Δίπλα της οι  συγγενείς, οι φίλοι που έκαναν στα εφτά χρόνια της κοινής τους πορείας την Ελλάδα, φίλοι της 14χρονης που είναι συγκλονισμένοι από την τραγωδία.

Οι καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, οδηγούν προς το κίνητρο της αυτοκτονίας. Τα όσα έχουν αναφέρει η σύζυγός του 71χρονου και συγγενείς του, αλλά και οι περιγραφές του 11χρονου γιο του που βίωσε την τραγωδία από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλα συμπεράσματα.

Ο χώρος που συνέβη το δυστύχημα και τα δεδομένα του (έλλειψη πέδησης – παραμονή μέσα στο χώρο για αρκετές ώρες κ.α.) συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον το ότι ο θάνατος του 71χρονου δεν προήλθε από άλλα - παθολογικά αίτια - ενισχύει επίσης την εκτίμηση ότι πρόκειται για αυτοκτονία, κάτι στο οποίο φαίνεται να καταλήγουν οι Αρχές.

Στο μεταξύ στο σχολείο της 14χρονης οι συμμαθητές και οι φίλοι της αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Στο θρανίο της αφήνουν λουλούδια, λόγια και μηνύματα, ενώ ο τρόπος που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτό που συμβαίνει συγκλονίζει.

Την ίδια ώρα η σελίδα που διατηρούσε στο Facebook, έχει «βουλιάξει» από μηνύματα αποχαιρετισμού. Μια καρδιά σχηματισμένη από το κενό που αφήνουν δεκάδες κόκκινα τριαντάφυλλα είναι η εικόνα που δημιούργησαν και έχουν αναρτήσει στο προφίλ τους στο Facebook, οι φίλοι της14χρονης Σουζάνας.

Συμμαθητές από το σχολείο, φίλοι έξω από αυτό, παιδιά που απλά την γνώρισαν στη γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και παιδιά που τους ένωναν κοινά ενδιαφέροντα αλλά δεν είχαν γνωριστεί από κοντά, δηλώνουν συγκλονισμένοι, από την τραγωδία.

Και είναι πραγματικά δύσκολο να εξηγήσεις ακόμα και σε ένα 14χρονο παιδί, που βρίσκεται στα πρώτα στάδια της εφηβείας πως κάποια πράγματα δεν εξηγούνται, δεν αντιμετωπίζονται καθόλου εύκολα.

Ο «τοίχος» της μικρής Σουζάνας λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της στο Ρουπάκι, έχει γεμίσει από μηνύματα – αποχαιρετιστήρια ή έκπληξης για το δυσάρεστο νέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: