Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ





Ελλάδα
Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των θεραπευτικών προγραμμάτων κρούει ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, Χαράλαμπος Πουλόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο sansimera.gr τονίζει ότι η υποχρηματοδότηση, η εργασιακή εφεδρεία, η έλλειψη προσωπικού και το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τις θεραπείες χιλιάδων ανθρώπων που παλεύουν για την απεξάρτηση. «Η απόσταση μεταξύ κράτους και απεξάρτησης ολοένα και αυξάνεται» λέει, από την πλευρά του, ο ψυχίατρος και αναπληρωτής διευθυντής του «18 Άνω», Αλέκος Κυρούσης.

Τη διαφωνία τους με τη λύση που επιχειρείται να δοθεί στην απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, εκφράζουν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τρισέλιδη επιστολή τους προς τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, την οποία κοινοποιούν, παράλληλα, προς τον πρωθυπουργό.

Μπαράζ καταλήψεων σε κτίρια υπουργείων το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια για εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο. Μετά το μεσημέρι τερματίστηκαν οι καταλήψεις με εξαίρεση το υπουργείο Οικονομικών, όπου οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι το βράδυ, ώστε να μην γίνει η συνάντηση της τρόικας με τον Ευ.Βενιζέλο. «Από σήμερα ξεκινάει αγώνας χωρίς υποχωρήσεις για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων» της κυβέρνησης, τονίζει η ΑΔΕΔΥ. Σχολιάστε...

Δύο μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ πέταξαν την Τετάρτη κατά μήκος των ακτών της Τουρκίας, στα βόρεια όρια του FIR Λευκωσίας, αγνοώντας επιδεικτικά τις απόπειρες επικοινωνίας το κατοχικού καθεστώτος. Οι πτήσεις των ισραηλινών μαχητικών έρχονται σε απάντηση των πτήσεων τουρκικών μαχητικών που εισέρχονται παρανόμως εντός τους FIR Λευκωσίας και προσεγγίζουν το Ισραήλ και την γεώτρηση στο Οικόπεδο 12 εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Τέλος στα σενάρια που διακινούνται για το ελληνικό χρέος έβαλε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι «οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, αυτές και μόνο αυτές, καθορίζουν το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε». Επί τάπητος το ενιαίο μισθολόγιο, όχι όμως και η εφεδρεία, για την οποία θα γίνει νέο Υπουργικό την Κυριακή.


Κόσμος

Υποστηρικτές του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ εκσφενδόνισαν πέτρες και ντομάτες κατά του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόμπερτ Φορντ και άλλων Αμερικανών διπλωματών που επισκέπτονταν προσωπικότητα της αντιπολίτευσης στη Δαμασκό. Ο Αμερικανός πρεσβευτής παρέμεινε εντός του κτιρίου που περικυκλώθηκε από υποστηρικτές του Άσαντ, περιμένοντας τις δυνάμεις ασφαλείας να τον συνοδεύσουν. Ο Φορντ αποτελεί «κόκκινο πανί» για τη Δαμασκό μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τον Ιούλιο στη Χάμα, επίκεντρο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.

Εβδομήντα πέντε ετών γίνεται σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όμως δεν έχει και πολλά να γιορτάσει. Η Ιταλία στροβιλίζεται γύρω από την οικονομική κρίση και ο Καβαλιέρε βρίσκεται αντιμέτωπος με συντονισμένα πυρά και οργισμένες φωνές που ζητούν παραίτηση. Και φυσικά με τον «εφιάλτη» της Δικαιοσύνης που θέλει να τον... καταστρέψει. Τέσσερις δίκες με δόσεις σεξ και διαφθοράς και ο κίνδυνος μίας πέμπτης. Η σεξουαλική ζωή του Μπερλουσκόνι καθημερινά στα πρωτοσέλιδα. Οι έριδες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και η ίδια η Καθολική Εκκλησία που ζητά την «ηθική αναγέννηση» της Ιταλίας.

Κατ' αντιπαράσταση εξετάστηκαν οι Ντομινίκ Στρος Καν και Τριστάν Μπανόν. Η Γαλλίδα συγγραφέας κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για σεξουαλική επίθεση. Εκείνος φέρεται να παραδέχεται ότι προσπάθησε να την πλησιάσει, αλλά αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. «Θέλω να με κοιτάξει στα μάτια και να μου πει ότι το φαντάστηκα» δήλωσε νωρίτερα η Τριστάν Μπανόν. Οι Αρχές εξετάζουν εάν θα ασκήσουν δίωξη εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Δικαστήριο στο Μπαχρέιν καταδίκασε την Πέμπτη περίπου 20 γιατρούς και νοσηλευτές για «συνωμοσία ανατροπής της κυβέρνησης, επειδή προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές. Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από πέντε έως 15 έτη. Σε μία άλλη υπόθεση, ειδικό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο έναν διαδηλωτή για τον θάνατο ενός αστυνομικού.
«Κόκκινο σήμα» για την σύλληψη του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, Σααντί, εξέδωσε η Interpol, ζητώντας από τις 188 χώρες-μέλη της να συλλάβουν τον γιο του ανατραπέντος Λίβυου ηγέτη. Η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα των λιβυκών
Αρχών.


Οικονομία

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στην επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, εν μέσω ελπίδων ότι η αξιολόγηση των μέτρων της κυβέρνησης θα οδηγήσει στην εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Το πράσινο φως για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του προσωρινού μηχανισμού ευρωστήριξης EFSF, στο πλαίσιο της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, άναψε την Πέμπτη η γερμανική Βουλή. Πρόκεται για μία σημαντική πολιτική νίκη για την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς δεν χρειάστηκε τελικώς να στηριχθεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β. Σόιμπλε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων τροποποιήσεων στη λειτουργία του μηχανισμού, πέραν εκείνων τις οποίες επικύρωσε το γερμανικό κοινοβούλιο.

Αναγκαία θεωρούν οι αναλυτές της Alpha Bank τα νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, ενώ εκτιμούν με την πιστή εφαρμογή τους θα δημιουργηθεί το 2012 στον προϋπολογισμό πρωτογενούς πλεόνασμα ύψους 2,4 δισ. ευρώ (1,1% του ΑΕΠ), από πρωτογενές έλλειμμα 1,6 δισ. ευρώ το 2011 και 11,4 δισ. ευρώ το 2010.




Αθλητισμός

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης ορίστηκε διαιτητής στην κυριακάτικη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος θα διευθ΄νει το ματς του Πανιωνίου με την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη. Αναλυτικά, οι διαιτητές και οι βοηθοί στους αγώνες της 5ης ημέρας:

Μια είδηση - βόμβα ήρθε να ταράξει τα μισογκρεμισμένα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για το νέο κατηγορητήριο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου εν όψει της αυριανής απολογίας του Αστέρα Τρίπολης και του προέδρου της Γιώργου Μποροβήλου στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ. Τι αναφέρει; Ότι τόσο η αρκαδική ΠΑΕ, όσο και ο πρόεδρός της Γιώργος Μποροβήλος κατηγορούνται για δωροδοκία 500.000 ευρώ στον Βόλο!

Σκληρή κριτική έκανε ο αγγλικός Τύπος τόσο στην Αρσεναλ όσο και στον Ολυμπιακό για την μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: