Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

7ήμερο κινητοποιήσεων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ


Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας με δίκυκλα,απορριμματοφόρα και άλλα δημοτικά οχήματα, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ προηγήθηκε προσυγκέντωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην οδό Καρόλου στην Πλατεία Καραισκάκη.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε μια σειρά κινητοποιήσεων μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τις περικοπές μισθών και την εργασιακή εφεδρεία, η οποία, όπως αναφέρεται από τους εργαζομένους, σε συνεργασία με την τρόικα θέτει στον ελληνικό λαό εκβιαστικά διλήμματα για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.

Στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας, που αποτελεί και τον κύριο λόγο των αντιδράσεων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι: ''σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει από τους δήμους στοιχεία ή πίνακες με ονόματα για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αυτόματα με ευθύνη του Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταλαμβάνεται το Γραφείο Προσωπικού και δεν χορηγείται καμία τέτοια βεβαίωση''.

Επίσης η πάγια θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αντίθετα η μεγάλη έλλειψη προσωπικού δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Το 7ήμερο αγωνιστικών δράσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκτός από την πορεία περιλαμβάνει για την Τετάρτη κατάληψη όλων των δημαρχείων από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, με παράλληλο αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12-12.30 μ.μ. και κάψιμο των ειδοποιητηρίων του Υπουργείου Οικονομικών για τον φόρο ακινήτων.

Για την Πέμπτη θα υπάρξει συμμετοχή στη συγκέντρωση των συνδικαλιστικών στελεχών του Δημοσίου που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ στις 3.00 το μεσημέρι στο θέατρο Ορφέας (πρώην Χατζηχρήστου στην Πανεπιστημίου). Στο τέλος της συγκέντρωσης, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή. Για τη Παρασκευή θα προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα ''Βοήθεια στο Σπίτι''.

Το Σαββατοκύριακο θα γίνει αποχή των εργαζομένων από κάθε υπερωριακή εργασία, ενώ τέλος, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ και των ΧΥΤΑ μέχρι την έναρξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβρίου, όπου όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι για μαζική συμμετοχή.

Η πορεία κατέληξε στη Βουλή ενώ σε κάποιο σημείο της διαδρομής της συναντήθηκε με την επίσης μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: