Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Οι αντίπαλοι στον δεύτερο γύρο στην Αϊτή


Η πρώην πρώτη κυρία της Αϊτής Μιρλάντ Μανιγκά και ο δημοφιλής τραγουδιστής Μισέλ Μαρτελί θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Αϊτής, όπως ανακοίνωσε σήμερα το προσωρινό Εκλογικό Συμβούλιο.

Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Ζιντ Σελεστάν έχει αποκλειστεί από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι οπαδοί του Μαρτελί, ο οποίος σύμφωνα με τα προκαραρκτικά αποτελέσματα ήταν τρίτος και άρα αποκλειόταν από το δεύτερο γύρο, είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο που στεγάζεται η Εκλογική Επιτροπή φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Αϊτή έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση μετά την ανακοίνωση στις αρχές Δεκεμβρίου των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, που είχε διεξαχθεί στις 28 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα οποία η Μανιγκά και ο Σελεστίν περνούσαν στον δεύτερο γύρο.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σημειώθηκαν βίαια επεισόδια καθώς οι οπαδοί του Μαρτελί κατηγορούσαν τον Σελεστίν για απάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: