Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Κάηκε ο Βασιλιάς Καρνάβαλος!

Το Πατρινό Καρναβάλι 2014 πέρασε στην ιστορία με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου και την ρίψη χιλιάδων πυροτεχνημάτων στο Μώλο Αγ. Νικολάου.


Η Τελετή Λήξης σφράγισε τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας και παράλληλα έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της επόμενης.

Ο καιρός στάθηκε «σύμμαχος» του καρναβαλιού και έδωσε την ευκαιρία σε 30.000 καρναβαλιστές να παρελάσουν και σε χιλιάδες θεατών, να απολαύσουν το θέαμα, που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες.

Λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση έβρεχε καταρρακτωδώς, αλλά μόλις άρχισαν να παρελαύνουν τα άρματα στις 2.00 μετά το μεσημέρι, η βροχή σταμάτησε.

Πρώτος παρέλασε ο βασιλιάς καρνάβαλος, υπό τα χειροκροτήματα των θεατών και ακολούθησε η βασίλισσα πάνω στο άλογό της, πλαισιωμένη από «υποτακτικούς» της, «χιονάνθρωπους».

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα σατιρικά και καλλιτεχνικά άρματα του δήμου Πατρέων, που κατασκεύασε το καρναβαλικό συνεργείο.


Ο «Ευρωπαϊκός Νότος», «Μόνο με μάγια θα σωθούμε», «Βοήθεια μας ληστεύουν», «Όλη η πόλη Καρναβάλι», έδωσαν το σατιρικό και χιουμοριστικό στίγμα του πατρινού καρναβαλιού, ενώ ακολούθησαν ο «Τραγουδιστής Πρίγκιπας» από το καρναβάλι των μικρών, το «Μουσικό Αρμα», το «Καλλιτεχνικό 'Αρμα», δύο σκαλωτά άρματα, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Πειρατικό Καράβι», «Κάστρο», «Τρένο», «Μονομαχία» και «Μπάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: