Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Απίστευτες εικόνες ντροπής, λίγα βήματα μακριά από τις κοσμικές παραλίες των Χανίων

Τριτοκοσμικές εικόνες αντικρίσαμε λίγα μέτρα από τον κεντρικό δρόμο, στη θέση “γερμανικό πουλί” που οδηγεί στην παραλία των Απτέρων, καθώς και στην παραλία της Νέας Χώρας που εκτείνεται δυτικά από τη γέφυρα του Κλαδισού.

Αφορμή για την επίσκεψή μας στάθηκε επιστολή που έστειλαν στα “Χ.Ν.” αγανακτισμένοι κάτοικοι, οι οποίοι ζητούν από τους υπευθύνους τον άμεσο καθαρισμό της περιοχής. Εικόνες σαν και αυτές αποτελούν δυσφήμιση για τον τόπο μας, μιας και αρκετοί ξένοι τουρίστες διαμένουν τους καλοκαιρινούς μήνες στα γύρω ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και όχι μόνο τις αντικρίζουν αλλά και τις φωτογραφίζουν…
Η επιστολή, των αγανακτισμένων κατοίκων, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η περιοχή των Απτέρων, αν και βρίσκεται δύο μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, είναι η πιο υποβαθμισμένη συνοικία σε όλο τον Νομό Χανίων. Να αναφέρουμε μερικά από τα αρνητικά της:
Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, δεν υπάρχει σωστός φωτισμός, απουσιάζουν εντελώς καλαθάκια για τα σκουπίδια, η πρόσβαση στην  παραλία είναι επικίνδυνη, ένας ηλικιωμένος είναι δύσκολο να κατέβει ή κάποια κυρία με παιδικό καροτσάκι. Δεν υπάρχει μία παιδική χαρά, ενώ τις βραδυνές κυρίως ώρες η περιοχή είναι επικίνδυνη, αφού κυκλοφορούν αρκετοί περιθωριακοί τύποι. Το “βάρος” δυστυχώς χρόνια τώρα από τη Δημοτική Αρχή, έχει πέσει στις παραλίες της Χρυσής Ακτής και των Αγίων Αποστόλων.

Στη δικιά μας παραλία, φαίνεται, ότι δεν κολυμπούν άνθρωποι… Τι να πούμε και για τον παραλιακό δρόμο από τη γέφυρα Κλαδισού μέχρι την οδό Απτέρων, ούτε ζώα δεν μπορούν να περάσουν, λάκκοι παντού και σκουπίδια. Ενα χιλιόμετρο χαλίκι αρκεί να πέσει, καθώς και ένας “γενναίος” καθαρισμός της ευρύτερης περιοχής, ώστε να πάψει πλέον η παραλία να θυμίζει βομβαδισμένο τοπίο».



Δεν υπάρχουν σχόλια: