Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Βουλή: Πίνουν ακριβό (και όχι πικρό) καφέ

Την ώρα που το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκκαλο και οι περικοπές έχουν αγγίξει σχεδόν κάθε τομέα του Δημοσίου, καθώς η Τρόικα βάζει στο στόχαστρο κάθε τι που θεωρεί ως σπατάλη, γίνεται γνωστό ότι η Βουλή ξοδεύει για κάθε συνεδρίαση Επιτροπής 227,79 ευρώ για καφέ και νερό.


Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την απόφαση έγκρισης του ποσού των 10.023 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής για τον καφέ και το νερό που προσφέρθηκε σε 44 συνεδριάσεις επιτροπών (συμμετείχαν βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικοί προσκεκλημένοι).

Και ενώ βλέποντας κανείς το υπέρογκο αυτό ποσό πιστεύει ότι κάθε ένας από τους συμμετέχοντες στις επιτροπές παραγγέλνει ό,τι τραβάει η ψυχή του, η πραγματικότητα έρχεται να τον διαψεύσει.

Το ποσό των 228 ευρώ, κατά μέσο όρο, σε κάθε συνεδρίαση Επιτροπής δαπανάται για να αγορασθεί γαλλικός καφές και νερό από το Κυλικείο της Βουλής, το οποίο αποδεικνύεται ότι δεν έχει μπει στη λογική της κρίσης αφού χρεώνει τα προϊόνα που πουλά σε τιμές ανάλογες των κεντρικών καφέ σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.


Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη τουλάχιστον φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τέτοιου είδους σπατάλες καθώς τον περασμένο μήνα είχε γίνει γνψστό πως το κοινοβούλιο δαπάνησε περίπου 17.000 ευρώ για τις ανάγκες του Προέδρου της Βουλής, του Αντιπροέδρου και των Επιτροπών σε… καφέδες και βουτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: