Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σε κυκλοφορία μπαίνουν 17 νέοι συρμοί του Μετρό

Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία οι 17 νέοι συρμοί στο Αττικό Μετρό, σύμφωνα με στελέχη της ΣΤΑΣΥ. Σύμφωνα με τα Νέα η Αττικό Μετρό έχει παραδώσει στη ΣΤΑΣΥ πέντε συρμούς έτοιμους προς χρήση και εκτιμάται ότι οι υπόλοιποι 12 θα παραδίδονται με ρυθμό ένας ανά εβδομάδα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκκρεμεί η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των ηλεκτροδηγών της γραμμής 3, η οποία δεν προχωρά γρήγορα λόγω έλλειψης συρμών και δυσκολιών στις βάρδιες, ωστόσο πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι οι πέντε πρώτοι συρμοί μπορούν να εξυπηρετήσουν άμεσα τις ανάγκες της γραμμής 2, όπου η εκπαίδευση τελείωσε.


Στα χαρακτηριστικά των νέων συρμών είναι ένα βελτιωμένο σύστημα για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών με κινητικά προβλήματα, κλειστό σύστημα τηλεόρασης (CCTV) με κάμερες, που καταγράφουν ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό του, ασύρματο δίκτυο (Wireless LAN) που μεταφέρει και λαμβάνει πληροφορίες στο τρένο για παραμέτρους ελέγχου, όπως πιθανές βλάβες, χιλιόμετρα που διήνυσε ο συρμός,  οθόνες για την πληροφόρηση των επιβατών, καθώς και φωτιζόμενους χάρτες με led, πάνω από τις πόρτες εξόδου, με την πραγματική θέση του συρμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: