Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Στην Αθήνα την Τετάρτη οι αγρότες

Αγωνιστικό «παρών» στην Αθήνα δίνουν σε λίγες ώρες αγρότες από όλη την Ελλάδα, οι οργανώσεις των οποίων βρίσκονται σε πυρετώδεις διεργασίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 της Τετάρτης στην πλατεία Βάθη.


Οι έως τώρα προβλέψεις μιλούν για αυξημένη συμμετοχή όχι μόνο από τον αγροτικό κόσμο, καθώς έχει απευθυνθεί κάλεσμα να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και από άλλους τομείς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Μαρούδας Ρίζος, εκτίμησε ότι «αναμένεται σημαντική συμμετοχή, σαφώς πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι.

Στην Αθήνα θα βρεθούν αγρότες από τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, έρχονται ακόμη και από την Κρήτη, ενώ έχουμε απευθύνει κάλεσμα να συμμετέχουν και άλλοι εργαζόμενοι.

Μόνο από τη Θεσσαλία, μέχρι στιγμής, έχει προγραμματιστεί να κατέβουν γύρω στα 30 λεωφορεία».

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, τα μπλόκα της πανελλαδικής κινητοποίησης υπολογίζονται σε περίπου 40, σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, οι αγρότες αφήνουν να εννοηθεί ότι το συλλαλητήριο, ενδεχομένως, να μην προμηνύει το τέλος των κινητοποιήσεών τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Χαρίλαος Αρχοντής «με το πανελλαδικό, πανεργατικό συλλαλητήριο, αύριο στην Αθήνα, κορυφώνεται αυτή η φάση των κινητοποιήσεων.

Συλλαλητήριο που αναμένεται να λάβει ευρύτερα παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Η ανάλγητη στάση της κυβέρνησης προμηνύει κλιμάκωση του αγώνα, γιατί οι αγρότες δεν θα γίνουν θυσία για το ευρώ και την ΚΑΠ».

Στο συλλαλητήριο θα απευθύνουν χαιρετισμούς φορείς αγροτών από όλη τη χώρα και θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία του Βαγγέλη Μπούτα, από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και επικεφαλής της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Επίσης, την Τετάρτη, έχουν κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 13:00 έως τη λήξη της βάρδιας οι γεωτεχνικοί υπάλληλοι, διά μέσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Το παρόν θα δώσουν οι παραγωγοί Λαϊκών Αγορών

Τη συμμετοχή τους στο Παναγροτικό συλλαλητήριο ανακοίνωσαν οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών όλης της χώρας.

Και αγρότες από την Ήπειρο στην Αθήνα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο θα συμμετάσχουν την Τετάρτη και την Πέμπτη στα αγροτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα και την Άρτα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη στις 6 το πρωί λεωφορεία με προορισμό το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Άρτας, αναφέρεται:

«Δυναμώνουμε τη λαϊκή πίεση προς την κυβέρνηση και την ΕΕ, καλούμε τους συναδέλφους που δεν ήρθαν μαζί μας από την αρχή, να δυναμώσουν, να έρθουν τώρα μαζί μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στην Αθήνα, που οργανώνουν τα μπλόκα επιβίωσης της αγροτιάς».

Γαλάζιο μέτωπο βουλευτών υπέρ των αγροτών

Νέα πολιτική αναταραχή σε κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο πυροδοτεί ερώτηση που υπέβαλαν 33 γαλάζιοι βουλευτές προς το υπουργείο Οικονομικών για τη φορολόγηση αγροτών.


Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν ότι η υλοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης μέσω εγκυκλίων και οι κακοί χειρισμοί έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους αγρότες και έχει οδηγήσει στις πολυήμερες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: