Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Καραμολέγκος: Ήθελα να επιβιώσω

Μια συναισθηματικά φορτισμένη «κατάθεση ψυχής» έκανε στους δημοσιογράφους που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το εργοστάσιό του ο επιχειρηματίας, Μανώλης Καραμολέγκος, που έπεσε θύμα απαγωγής και κατάφερε να πείσει τους δράστες να παραδοθούν, ειδικά όταν αναφέρθηκε στον Γολγοθά που πέρασε η οικογένειά του και στα μαθήματα που πήρε από την περιπέτεια που έζησε.


«Με έσωσε η πίστη μου. Έπρεπε να βρω την ψυχική ηρεμία για να επιβιώσω. Αν δεν έχεις πίστη δεν μπορείς να το πετύχεις» ανέφερε, τονίζοντας ότι αντιμετώπισε τους δράστες με σεβασμό και έτσι πέτυχε την απελευθέρωσή του.

Δήλωσε περήφανος για το γιο του που βοήθησε την αστυνομική έρευνα.

Ο κ. Καραμολέγκος ανέφερε πως ήταν δική του πρωτοβουλία να μιλήσει στους δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν «στρατοπεδεύσει» έξω από την αρτοβιομηχανία, από την ημέρα της «θαυμαστής» απελευθέρωσής του από τα χέρια των απαγωγέων του, παρά τις περί του αντιθέτου συμβουλές του οικογενειακού περιβάλλοντος και των συνεργατών του.

Πρόσθεσε ότι γνωρίζει πως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι ερωτήσεις πολλές ωστόσο ζήτησε στους δημοσιογράφους να κατανοήσουν ότι η θέση του είναι δύσκολη αφού η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ευχαρίστησε πάντως τους ανθρώπους του Τύπου που «χειρίστηκαν το θέμα λεπτότητα» και τους κάλεσε να συνεχίσουν έτσι.

Το πρώτο ζήτημα που θέλησε να ξεκαθαρίσει ήταν ότι στην απαγωγή του δεν συμμετείχαν άνθρωποι που εργάζονταν στην εταιρεία του. «Θέλω να το ακούσετε από τα δικά μου χείλη. Δεν γνωρίζαμε τους ανθρώπους αυτούς» τόνισε.

«Να σας πω και κάτι προσωπικό, είμαι 55 ετών και όχι 60» συνέχισε προκαλώντας θυμηδία.

Στην ερώτηση που βρήκε το ψυχικό σθένος να αντιμετωπίσει τους απαγωγείς και να τους πείσει να παραδοθούν, ανέφερε πως τον έσωσε η πίστη του. «Το θέμα είναι να βρεις την ψυχική ηρεμία για να επιβιώσεις. Αν δεν έχεις πίστη δεν μπορείς να το πετύχεις», τόνισε. Εξομολογήθηκε ότι ακόμη και κλεισμένος στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος των απαγωγέων, δεν έχασε το κουράγιο του και σκεφτόταν πώς θα βγει σώος από την περιπέτεια αυτή.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια μέσα χρησιμοποίησε για να πείσει τους απαγωγείς ανέφερε πως τους αντιμετώπισε με σεβασμό και τους κάλεσε να μην ξεχνούν πως «οι απαγωγείς είχαν έναν σκοπό».

Συγκινημένος έκανε αναφορά στον Γολγοθά που πέρασε η γυναίκα του ο γιος του και η μητέρα του, ενώ ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται τώρα απάντησε πως αισθάνεται καλά και ότι θα αναθεωρήσει πολλά πράγματα, προς το καλό. «Θα προσέχω περισσότερο τον εαυτό μου και τους δικούς μου ανθρώπους, ήμουν πολύ χύμα».

Παραδέχτηκε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του όπως κάθε άνθρωπος στη θέση του. «Ούτε στον χειρότερο εχθρό σας να μην εύχεστε κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι έχει να κοιμηθεί πολλές ημέρες. Στην ερώτηση τι του είπαν οι οικείοι του όταν τον είδαν ανέφερε πως δεν υπήρχαν λόγια αλλά δάκρυα.


Η άτυπη αυτή και ασυνήθιστη - όπως και όλη η ιστορία της απαγωγής αλλά και της ίδιας της επαγγελματικής πορείας του κ. Καραμολέγκου από έναν φούρνο σε μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων - συνέντευξη Τύπου, έκλεισε με την παραίνεση συνεργάτιδάς του, η οποία προσπαθούσε να τον αποτρέψει να μιλήσει περισσότερο, επαναλαμβάνοντας επίμονα ότι τον ζητούν στο τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: