Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς: Χάσαμε βιωτικό επίπεδο όσο κανένας άλλος λαός

Ο ελληνικός λαός πέρασε τα τελευταία χρόνια απίστευτες δυσκολίες, έχασε βιωτικό επίπεδο όσο
κανένας άλλος λαός από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας, στο Ζάππειο Μέγαρο. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα με τεράστιες θυσίες αφήνει πίσω της την κρίση, με την συντονισμένη βοήθεια της Ευρώπης, η οποία έμαθε κι αυτή το δρόμο της στα χρόνια της κρίσης.

Ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε επιγραμματικά τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας: αντιμετώπιση της ανεργίας, οικονομική ανάκαμψη, θωράκιση της κοινωνικής συνοχής, κατοχύρωση της ευρωπαϊκής εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας, εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης για την αντιμετώπιση των κατασκευαστικών ελλειμμάτων που ανέδειξε η κρίση, με σκοπό να διασφαλιστεί πλήρως το ευρώ.

Είπε ακόμη πως στόχοι είναι η δημοκρατική νομιμοποίηση και αλληλεγγύη, ώστε να ενισχυθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος και η ανάπτυξη των θαλάσσιων πολιτικών.

«Τώρα η Ελλάδα έχει σταθεί στα πόδια της και η Ευρώπη ξέρει καλά το δρόμο της. Κοιτάξτε πού βρισκόμαστε σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι πάνω στην επιτυχία των ευρωπαϊκού εγχειρήματος έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους όχι μόνο οι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άλλοι λαοί.

«Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι σίγουρα η μεγάλη ελπίδα, κάτι που υπήρξε άπιαστο όνειρο για γενιές Ευρωπαίων» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη δίνει ελπίδα και γνώση στα νέα παιδιά πως όταν είναι ενωμένη μπορεί να λύνει τα προβλήματά της.


Ο κ. Σαμαράς κατέληξε λέγοντας πως ο σημερινός καλός καιρός και ο ήλιος αποκτούν ιδιαίτερο συμβολισμό, γιατί αυτή πρέπει να είναι η ελπίδα για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: