Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Εγκλωβίστηκαν τουρίστες στις Σέρρες λόγω χιονόπτωσης

Στα ιαματικά λουτρά Σιδηροκάστρου εγκλωβίστηκαν επισκέπτες των λουτρών μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε την περιοχή και την έλλειψη εκχιονιστικών μηχανημάτων και επίρριψη αλατιού στους δρόμους , όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών Σερρών, Σωτήρης Κοτσαμπάς.


Σύμφωνα με τον κ. Κοτσαμπά, επισκέπτες των λουτρών από τη Βουλγαρία, αλλά και όμορους νομούς των Σερρών, που έφτασαν στα λουτρά του Σιδηροκάστρου από το Σάββατο, ήταν αδύνατο μέχρι το μεσημέρι, να μετακινηθούν λόγω του χιονιού στην περιοχή και της μη λήψης μέτρων στο οδικό δίκτυο Σερρών- Προμαχώνα.

Από το μεσημέρι και μετά ο δρόμος έχει ανοίξει, αλλά η μετακίνηση γίνεται με αργούς ρυθμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Η Τροχαία Σερρών ακινητοποιεί νταλίκες που βρίσκονται επί της εθνικής οδού Σερρών Προμαχώνα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες λόγω του παγετού που επικρατεί στο οδόστρωμα στην περιοχή και της συνεχούς χιονόπτωσης.

Παράλληλα, προβλήματα αντιμετωπίζουν τα οδικά δίκτυα Σερρών – Χιονοδρομικού Κέντρου Λαϊλιά και Βροντούς, όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για την μετακίνηση των οχημάτων, ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα ψύχους και χιονόπτωσης αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας.

Στα λευκά ντύθηκε η Θεσσαλονίκη

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί από το πρωί της Κυριακής τα βόρεια προάστια της Θεσσαλονίκης, το Ωραιόκαστρο και ο Χορτιάτης, εξαιτίας της πρωινής χιονόπτωσης, ενώ ψιλό χιόνι πέφτει ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Το πρωί το θερμόμετρο δείχνει τους 2 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία στην πόλη την Κυριακή θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς,

Συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, όπου σημειώνονται σποραδικές χιονοπτώσεις.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα οχήματα, από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου και στο 30ο έως 50ο χιλιόμετρο Καστοριάς - Ιωαννίνων, ενώ τα οχήματα κυκλοφορούν κανονικά στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, για το οποίο είχε εκδοθεί ως τις δέκα το πρωί προειδοποίηση λόγω του παγετού. Η θερμοκρασία στη Δ. Μακεδονία κυμαίνεται από -3 έως 3 βαθμούς.


Αραιές βροχοπτώσεις σημειώνονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 5 και 9 βαθμών κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: