Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Εισαγγελέας για την επίθεση κατά Καμίνη


Εισαγγελική παρέμβαση για την χειροδικία κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας την Κυριακή, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, ενώ με αφορμή την επίθεση ξέσπασε "πόλεμος" μεταξύ του κ. Καμίνη και της ΠΟΕ - ΟΤΑ, καθώς ο δήμαρχος καταγγέλλει ότι στοχοποιήθηκε. Για "προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών" κάνει λόγο η ΠΟΕ - ΟΤΑ.


Η έρευνα που διέταξε η εισαγγελία γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως αυτό της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και να εντοπισθούν οι δράστες.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε "κινητικότητα" που θα οδηγήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς, αλλά και υπαλλήλους των δήμων, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο στόχος για "μετακίνηση" 12.500 υπαλλήλων που θα ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο.

Κλειστοί θα μείνουν οι δήμοι, ενώ προαναγγέλλονται κινητοποιήσεις διαρκείας. Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το απόγευμα πραγματοποιείται συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, στην οποία θα παρευρεθεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι η ΚΕΔΕ, εξέδωσε ομόφωνη απόφαση αντίθεσης με το σχέδιο της κυβέρνησης, κατά την συνεδρίαση που έληξε με τη βιαιοπραγία κατά του δημάρχου Αθηναίων.

Τι δήλωσε ο Καμίνης 
 
"Πρέπει να γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση, ότι δεν είναι ανεκτός ο ευνουχισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και κάποιες συνδικαλιστικές  ηγεσίες, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι ανεκτή η παρασιτική λειτουργία. Η Δικαιοσύνη είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το καθήκον της. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευρωπαϊκή και πρέπει να τη βοηθήσουμε να σταθεί στα πόδια της", τόνισε ο κ. Καμίνης.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε πως, μετά το πέρας της συνεδρίασης, δέχτηκε φραστική επίθεση και χειροδικία, ενώ το αυτοκίνητό του έγινε "σμπαράλια" όπως ανέφερε.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει ποιος τον χτύπησε απάντησε: "Δε με ενδιαφέρει ποιος ήταν, εγώ θέλω να πω ότι πρέπει να σταματήσει το παραμύθι ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ κ. Μπαλασόπουλος".

Κατήγγειλε δε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τον "στοχοποίησε", λέγοντας πως βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου όταν λήφθηκαν οι αποφάσεις.

Σημείωσε ότι ο κ. Μπαλασόπουλος έχει υπάρξει "ηθικός αυτουργός" επιθέσεων στο παρελθόν.

Όσον αφορά στη θέση του για την κινητικότητα, ανέφερε πως "θα πρέπει να υπάρχει δημοτική αστυνομία" και παράλληλα ότι "και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να λένε όχι σε όλα".

Σημείωσε δε ότι πρέπει η δημοτική αστυνομία να αναβαθμιστεί και να λάβει "χαρακτηριστικά" της ΕΛ.ΑΣ.

Ερωτηθείς ανέφερε πως όλοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Σε ερώτηση για το προσωπικό του δήμου, ανέφερε πως είχαν 11.700 υπαλλήλους και τώρα έχουν απομείνει 8.700 υπάλληλοι, αφού οι υπόλοιποι έφυγαν ή έχασαν τις δίκες με τις οποίες παρέμεναν στην εργασία τους.

Απαντώντας για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων, ανέφερε πως θα είναι γιατί έχει καθήκον να το κάνει, προσθέτοντας ότι έχει γίνει πολλή δουλειά.


Βίντεο από τον Ant1 με τη φυγάδευση του δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια: