Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ούτε ευρώ της εισφοράς αλληλεγγύης υπέρ των ανέργων


Παρά το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν την εισφορά αλληλεγγύης υπέρ των ανέργων εδώ και δύο χρόνια, ούτε ευρώ δεν έχει φτάσει στα ταμεία του ΟΑΕΔ όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Οργανισμού Ηλίας Κικίλιας.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας ανεπίσημη έκθεση του ΟΑΕΔ προς αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες αναφέρει: "Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού, αποδίδει σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς αυτής".

Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Κικίλιας επιβεβαιώνει το γεγονός και αναφέρει ότι "το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Από εκεί και πέρα, το πώς η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών".

"Πάντως, αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας" τονίζει.

Ευλόγως, αναφέρει το ρεπορτάζ, δημιουργείται το ερώτημα γιατί νομοθετήθηκε η εν λόγω εισφορά και γιατί στη συνέχεια δεν αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια από αυτή τη στιγμή που η ανεργία στη χώρα μας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και είναι η υψηλότερη στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: