Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Έρχεται χιονιάς- Λευκή και η Αττική


Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ της Δευτέρας με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.


Πιο αναλυτικά:

1. Τη Δευτέρα (7/1) το απόγευμα, χιονοπτώσεις προβλέπονται στη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Θεσσαλία (Μαγνήσια).

Από τις βραδινές ώρες αλλά και την Τρίτη (8/1) χιονοπτώσεις που τοπικά και κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πυκνές θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά, (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

2. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός (Τρίτη και Τέταρτη) ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι ολικός.
Η πρόγνωση της εβδομάδας

Την Τρίτη θα έχουμε στα δυτικά και τα βόρεια (πλην Χαλκιδικής) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα σταματήσουν.

Στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και στις νοτιότερες περιοχές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά, χιονόνερο ή χιόνι στις πεδινές περιοχές, βροχή ή χιονόνερο στα νότια και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Τα φαινόμενα στην ανατολική στερεά και την Εύβοια πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Την Τετάρτη, στη Χαλκιδική, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, λίγα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά και πιθανότητα καταιγίδων το πρωί στις νότιες θαλάσσιες περιοχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια, τη νύχτα όμως και το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Την Πέμπτη, στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη παροδικές νεφώσεις, όπου μέχρι το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και λίγα χιονιά στα ορεινά της Κρήτης.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε περαιτέρω άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Την Παρασκευή, στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπείρου.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε άνοδο.

Το Σάββατο θα έχουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: