Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα τη νύχτα ο καιρός και από τα Δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά της ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στο Ιόνιο, την Ήπειρο,
τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο κατά περιόδους την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στο σύνολο της χώρας. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης, αλλά από την Παρασκευή το μεσημέρι και από τα Δυτικά, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, καθώς νέο χαμηλό βαρομετρικό θα προσεγγίσει την περιοχή μας.

Έτσι, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής σε όλη τη χώρα, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές. Από το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου στα Δυτικά, Κεντρικά, Ανατολικά και Νότια τμήματα της χώρας, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Επιδείνωση όμως θα παρουσιάσει ο καιρός και στη Βόρεια Ελλάδα, όπου περιμένουμε χιονοπτώσεις και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Δυτικής Θεσσαλίας και της Θράκης, με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα που αρχικά δεν θα είναι έντονα, από αργά τη νύχτα θα ενταθούν οπότε και αναμένεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της Θράκης. Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, περεταίρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο σύνολο της χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θράκης, το χιονόνερο στα υπολοιπα Βόρεια παραθαλάσσια τμήματα, τα χιόνια σε ορεινές και ημιορινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, οι βροχές και οι καταιγίδες στα Ανατολικά και Νότια, αλλά και οι χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας, οι οποίες από αργά το βράδυ της Κυριακής θα επηρεάσουν σταδιακά και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι, από την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν Νότιοι – Νοτιοδυτικοί με ένταση έως 7 και παροδικά 8 μποφόρ. Από την Κυριακή όμως, θα στραφούν σε Βόρειους – Βορειοδυτικούς στα Δυτικά και Βόρειους – Βορειοανατολικούς στα Ανατολικά, με ένταση 8 μποφόρ στο Αιγαίο και 5 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία, θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή πτώση από το βράδυ της Πέμπτης, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με την κορύφωση της πτώσεως αυτής στις αρχές της νέας εβδομάδας. Ιδιαίτερα αισθητή, θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή και μετά, όπου αναμένεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Σημειώνεται σε αυτό το σημείο, πως τα καιρικά φαινόμενα που έχουν αναλυθεί παραπάνω, αναμένεται να είναι έντονα ενώ είναι σε θέση να προκαλέσουν προβλήματα σε στεριά και θάλασσα. Ιδιαίτερη προσοχή, θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν έντονο και παρατεταμένο χαρακτήρα. Προσοχή και σε περιοχές της χώρας, όπου είναι ευάλωτες σε πλυμμηρικά φαινόμενα. Για ότι νεώτερο, θα σας ενημερώσουμε με τακτά και έκτακτα δελτία μας.

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ πηγή: Xalazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: