Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Που 'ντο πού 'ντο το στικάκι (BINTEO)


 Όλοι πολύ καλά θυμόμαστε το τραγούδι πού τραγουδούσαμε όταν ήμασταν μικρά παιδιά, που 'ντο πού 'ντο το δαχτυλίδι.
Πλέον αυτό το τραγούδι είναι παλιό και έχει αντικατασταθεί με μια παραλλαγή με λίγο διαφορετικά λόγια . Το τραγούδι λοιπόν λέει: Που 'ντο που 'ντο το στικάκι ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις που θα το βρεις που θα το βρείς σε ποια χεράκια το ζητείς .

Ας πάρουμε όμως την υπόθεση από την αρχή.

Το cd των Γάλλων το έχασε ο κύριος Παπακωνσταντίνου. Το στικάκι που είχε αντιγράψει το αρχείο το έσβησε ο κύριος Διώτης. Τελικά στη λίστα Λαγκάρντ ότι είναι πρωτότυπο εξαφανίζεται;

Ο Γιάννης Διώτης για πρώτη φορά παραδέχεται ότι έκανε αντίγραφο του usb που παρέλαβε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και το στικάκι του πρώην υπουργού το... διέγραψε. Όσο για τις ευθύνες; Υπάρχουν λέει και για τους δύο υπουργούς του. Τον πρώην Γιώργο Παπακωνσταντίνου που δεν τον ενημέρωσε ότι του παρέδιδε τη λίστα Λαγκάρντ και τον επόμενο, Ευάγγελο Βενιζέλο που κράτησε το ηλεκτρονικό αρχείο και δεν του έδωσε εντολή για έρευνα. Ο Γιάννης Διώτης δεν εμφανίστηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς. Έστειλε με τον δικηγόρο του ένα ενδεκασέλιδο υπόμνημα, δίνοντας συμπληρωματικές εξηγήσεις. Χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και με συνοπτική περιγραφή της δικής του αλήθειας, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ υποστηρίζει ότι ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών στα μέσα Ιουνίου του 2011 του απέστειλε μέσα σε ένα κλειστό φάκελο ένα usb χωρίς κανένα διαβιβαστικό σημείωμα.

Ο κ. Διώτης παραλαμβάνει το στικάκι, που δεν γνωρίζει, όπως λέει, περί τίνος πρόκειται, αλλά επιλέγει να το κρατήσει και να μην το παραδώσει αμέσως στον κ, Βενιζέλο. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ λέει στο υπόμνημά του πως πριν παραδώσει το στικάκι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ήθελε πρώτα να δει το περιεχόμενό του. «Επειδή ωστόσο οι γνώσεις μου σχετικά με Η/Υ δεν είναι ιδιαιτέρως καλές, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω κάποια ζημία από τυχόν κακό χειρισμό του κατά την επισκόπηση του περιεχομένου του. Κάλεσα τη δικηγόρο Γ.Μ., η οποία μόλις τότε είχε διορισθεί ως ειδική συνεργάτης μου, να με βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του usb σε ένα άλλο. Την παρακάλεσα να πάει η ίδια να αγοράσει ένα, στη συνέχεια δε να αντιγράψει το πρώτο στικάκι στο καινούργιο που είχε αγοράσει, όπως και έπραξε», αναφέρει στο υπόμνημά του.

Ανοίγοντας το αντιγραμμένο στικάκι, ο κ. Διώτης ισχυρίζεται ότι είδε πολλά αρχεία, στα οποία καταγράφονταν ονόματα Ελλήνων και διάφορα ποσά σε δολάρια. Ο κ. Διώτης μετά τις σημειώσεις που κράτησε επέλεξε να διαγράψει το ένα usb για να μην υπάρχει αντίγραφο και διαρροή του περιεχομένου του. Όμως, δεν διέγραψε το αντίγραφο που δημιούργησε αλλά το πρωτότυπο που του είχε δώσει ο Γιώργος Παπακωνσνταντίνου. Τον περασμένο Οκτώβρη, στο πρώτο του υπόμνημα, ο κ. Διώτης υποστήριζε ότι παρέδωσε το στικάκι στον Ευάγγελο Βενιζέλο στην πρώτη τους συνάντηση τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του 2011. Όμως, στο δεύτερο υπόμνημά του παραδέχεται ότι είχε κι άλλες συναντήσεις με το νέο υπουργό, πριν από τα τέλη Ιουλίου. Ο κ. Διώτης υποστηρίζει ότι ο κ. Βενιζέλος δεν του έδωσε εντολή για έρευνα των μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας και ότι αντέγραψε, αλλά δεν αλλοίωσε το περιεχόμενο του usb. Υπέβαλε στους οικονομικούς εισαγγελείς και αίτημα πραγματογνωμοσύνης. Όχι για την ημερομηνία αντιγραφής που δεν την αμφισβητεί, αλλά για να διαπιστωθεί ότι δεν πείραξε τους φακέλους που παρέλαβε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Και το δαχτυλίδι απλά αλλάζει χέρια, συγνώμη το στικάκι εννοούσα και δεν ξέρουμε που θα πάει αυτό το θέμα και που θα πάει αυτή η κοροϊδία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: