Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

2ο Φεστιβάλ Γιόγκα στην Αθήνα


Μία μέρα άθλησης και ηρεμίας, υπόσχεται το 2ο Φεστιβάλ Γιόγκα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στο Divani Caravel, από τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδας, που απευθύνεται σε δασκάλους, μαθητές και "φίλους" της γιόγκα και έχει σκοπό την ορθή ενημέρωση και διάδοσή της.


Κύριος στόχος του φετινού Φεστιβάλ με θέμα «Η επιστήμη συναντά τη Γιόγκα», είναι να παρουσιάσει τη σύνδεση των σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων με τα αρχαία κείμενα της γιόγκα, αναφορικά με τη σχέση ύλης- ενέργειας- πνεύματος της ανθρώπινης ύπαρξης.

«Σκοπός του συλλόγου είναι να πραγματοποιούμε κάθε χρόνο ένα τέτοιο φεστιβάλ. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πέρσι με το 1ο φεστιβάλ με τίτλο "Τα μονοπάτια της Γιόγκα" και συνεχίζεται και φέτος», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας Ελένη Κοσσυφίδου.

Στη φετινή διοργάνωση «θα υπάρξει η δυνατότητα να τεκμηριωθούν τα αποτελέσματα της επίδρασης των τεχνικών της γιόγκα, μετρώντας και παρατηρώντας επί τόπου, τις αλλαγές στις συχνότητες του εγκεφάλου, της καρδιάς, αλλά και στα ενεργειακά σώματα των ασκούμενων, μέσω μηχανημάτων και ηλεκτρονικών υπολογιστών», αναφέρει η κ. Κοσσυφίδου και σημειώνει πως «στο εξωτερικό έχουν γίνει συνέδρια που καταδεικνύουν τη θετική επίδραση της γιόγκα στην υγεία, στη συνειδητότητα των ανθρώπων, με άμεσο αντίκτυπο στην ψυχική υγεία και στην καλύτερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας, μέσω της ηρεμίας και της ευθυκρισίας που αυτή επιφέρει».

Οι εισηγήσεις θα γίνουν από επιστήμονες, όπως ο ψυχολόγος Νικόλαος Μεγαλιός, ο νευροψυχολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου του Τενεσσί των ΗΠΑ Ευθύμιος Αγγελάκης και ο πυρηνικός φυσικός Ιωάννης Αναστασίου, ενώ θα παρεμβάλλονται εργαστήρια που θα περιλαμβάνουν Χάθα Γιόγκα, τεχνικές αναπνοών, διαλογισμού και χαλάρωσης.

Το φεστιβάλ, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυσικής κατάστασης και προηγούμενης εμπειρίας.

 Στη διάρκειά του οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια με έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους της γιόγκα.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με μουσική γιόγκα από τους «Bhakti Age Kirtan», ενώ προετοιμάζεται ήδη το 3ο φεστιβάλ, για του χρόνου, με τίτλο «Γιόγκα και υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: