Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Βέροια: Αναβλήθηκε η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής


Αναβλήθηκε η δίκη των οκτώ μελών της χρυσής Αυγής στη Βέροια, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Πέλλα Ιωάννης Σαχινίδης, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι δράστες επίθεσης σε καφενείο.


Το αίτημα ήταν κοινό και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη δίκη.

Το πρωί της Δευτέρας, η ατμόσφαιρα έξω από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, ήταν τεταμένη. Έξω από το δικαστικό μέγαρο υπήρχε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, ενώ συγκεντρώθηκαν και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ενδεικτικό της ανησυχίας για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει η υπόθεση είναι το γεγονός ότι οι τοπικές Αρχές θα προβούν σε σύσκεψη, προκειμένου να δουν πώς μπορούν να χειριστούν την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν την Παρασκευή το μεσημέρι, όταν ομάδα αναρχικών συνεπλάκη, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με μέλη της Χρυσής Αυγής που εκείνη την ώρα διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό.

Οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή όταν επενέβη η αστυνομία.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, περίπου 15-20 μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν σε καφενείο όπου βρίσκονταν αναρχικοί, τους επιτέθηκαν και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος θαμώνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: