Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αναβολή στη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη


Αναβλήθηκε η υπόθεση της εκδίκασης του υποψήφιου βουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, από το Εφετείο Κακουργημάτων. Ο κ. Κασιδιάρης κατηγορείται  για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, σε επίθεση που είχε σημειωθεί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.


Στους δρόμους γύρω από το Εφετείο αλλά και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου συγκεντρώθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

Η αντιφασιστική πρωτοβουλία "Ποτέ Ξανά" είχε καλέσει σε κινητοποίηση, ζητώντας "να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης. Ποτέ ξανά νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή".

Όσον αφορά την επίθεση, για την οποία κατηγορείται ο κ. Κασιδιάρης, υπενθυμίζεται ότι ομάδα νεαρών είχε τραυματίσει με μαχαίρι και γκλοπ έναν καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του είχαν αποσπάσει το πορτοφόλι και άλλα προσωπικά αντικείμενα και είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο, το οποίο - όπως αποδείχθηκε - είχε νοικιαστεί από τον Ηλίας Κασιδιάρη.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι απουσίαζε στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ωστόσο, παρείχε το αυτοκίνητό του ως μέσο διαφυγής στους δράστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: