Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Κοντά σε συμφωνία για ντιμπέιτ


Κοντά σε συμφωνία για τηλεοπτικό ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται τα επιτελεία των δύο κομμάτων, ενώ ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ζήτησε ο Π. Καμμένος και ο Φ. Κουβέλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Αλέξη Τσίπρα, καλωσόρισε τη σχετική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας αιχμές για "εξαφάνιση" Σαμαρά κατά την προεκλογική περίοδο της 6ης Μαΐου.

Απομένει να συζητηθεί ο χρόνος, ο τρόπος και διάφορα διαδικαστικά θέματα διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Ένα ντιμπέιτ στην παρούσα προεκλογική περίοδο κρίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον- ακόμα και καταλυτικό-, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προδιαθέτουν για μάχη στήθος με στήθος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι προεκλογικά ο κ. Σαμαράς, "απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι" όπως δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, το διάλογο με τον κ. Βενιζέλο, ενώ τώρα όχι μόνο συναινεί, αλλά έλαβε και την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή του.

Την διεξαγωγή δυο τηλεοπτικών αναμετρήσεων μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρόεδρος του κινήματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες".

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι "αν δεν φοβούνται οι κύριοι αρχηγοί, να γίνουν ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, για να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει".

Όπως είπε δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται πολιτικά κόμματα, "όπως έγινε προσφάτως με τις συζητήσεις για την δημιουργία κυβερνήσεως".

Την ανάγκη να συμμετέχουν όλα τα κόμματα σε ντιμπέιτ εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. "Δεν θα παρακολουθήσω το θεατρινισμό και τις πολιτικές καντρίλιες της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου", τόνισε.

Αναταραχή στον ΛΑΟΣ

Πυρετώδεις διεργασίες λαμβάνουν χώρα στο χώρο της Κεντροδεξιάς μετά τις εξελίξεις στο ΛΑΟΣ και την απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο πρώην βουλευτής Θ. Πλεύρης έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από το κόμμα, ενώ εκτός ΛΑΟΣ τίθενται με δική τους πρωτοβουλία, οι πρώην βουλευτές Κώστας Κιλτίδης και Κυριάκος Βελόπουλος.

Μάνος και Τζήμερος, μαζί

Την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου γνωστοποίησαν η Δράση- ΦΣ και η "Δημιουργία, Ξανά!".

Αυτόνομη κάθοδος για τους Οικολόγους Πράσινους

Την αυτόνομη συμμετοχή τους στις εκλογές του Ιουνίου αποφάσισαν οι Οικολόγοι-Πράσινοι με πλειοψηφία 78% κατά το Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριό τους που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την προσεχή Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: