Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΕΟΦ: “Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι ακίνδυνο”



Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι αθώο, επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Γιάννης Τούντας με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος. 



Ο κ. Τούντας υπογράμμισε, ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ενέχει κινδύνους καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι νικοτινούχο και εξήγησε ότι ο προβληματισμός αυτός, επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, γιαυτό και είναι πολλές έρευνες σε εξέλιξη.
Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, τόνισε ότι μελέτες είναι αυτές που έχουν δείξει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι ακίνδυνο, γιαυτό και εισηγήθηκε σειρά μέτρων στο υπουργείο υγείας για την προστασία των πολιτών. Ενδεικτικά είπε ότι θα πρέπει να συσταθεί άμεσα ειδική επιτροπή με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, η οποία αφού μελετήσει όλα τα δεδομένα θα προσαρμόσει ανάλογα τη νομοθεσία.
Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει κενό στη νομοθεσία για τα συγκεκριμένα προϊόντα, γιαυτό και προτείνει στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το ηλεκτρονικό τσιγάρο να χαρακτηριστεί ως φαρμακευτικό προϊόν, ώστε να απαιτείται για την κυκλοφορία του άδεια από τον ΕΟΦ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: