Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση Πικραμμένου- Στις 17 Ιουνίου οι εκλογές


Στις 17 Ιουνίου, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμένο, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κ. Παπούλια.

Στις 15.15 αναμένεται να προσέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος, προκειμένου να λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εντολή για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις του υπηρεσιακού πρωθυπουργού είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ολιγομελές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση θα μετέχουν ως υπουργός Άμυνας ο Φρ. Φραγκούλης, Οικονομικών ο Τ. Γιαννίτσης, Προστασίας του Πολίτη ο Λ. Οικονόμου, Εργασίας ο Α. Ρουπακιώτης και Δικαιοσύνης ο Χρ.  Γεραρής.

Αντιπαραθέσεις στη σύσκεψη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπούλιας πρότεινε την παραμονή του Λ. Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού, άποψη με την οποία συμφώνησε ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο Αλ. Τσίπρας αντιπρότεινε για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον Γ. Αρσένη, θέση με την οποία διαφώνησε ο Ευ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για πολιτική επιλογή, δοθέντος ότι η Λ. Κατσέλη (σύζυγος Αρσένη) βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τελικώς συναίνεσε με την επιλογή Παπαδήμου, για να δεχθεί την αιχμή του Φ. Κουβέλη, ο οποίος του είπε ότι είχε άλλη προσέγγιση μέχρι τώρα.


Σαμαράς και Παπαρήγα διαφώνησαν για την ονοματολογία, με την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ να δηλώνει κατά την αποχώρηση της ότι "το πολιτικό παιχνίδι δεν έλειψε ούτε από τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης".

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θα τοποθετηθεί υπουργός στη νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι "αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να λάβει καμία απόφαση για παραχώρηση δημόσιας περιουσίας".

Την Πέμπτη αναμένεται να ορκιστούν οι βουλευτές που προέκυψαν μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου σε μια Σύνοδο υπό τον δ' αντιπρόεδρο της απερχόμενης Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα.

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί η Βουλή θα συνεδριάσει εκ νέου, με αντικείμενο την τυπική εκλογή προέδρου της Βουλής.

Δεν πήγε ο Μιχαλολιάκος

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε να παραστεί στη συνεδρίαση, λέγοντας ότι "αρνείται να νομιμοποιήσει τον εμπαιγμό, την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση των 440.992 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής".

Ο κ. Μιχαλολιάκος επισήμανε ότι μόλις την Τρίτη η Προεδρία της Δημοκρατίας τον απέκλεισε "από μία συνάντηση ουσίας, κατά την οποία θα ετίθετο προς συζήτηση η ολοκληρωμένη μας πρόταση για διέξοδο από την κρίση. Μου ζητήθηκε να παραστώ σε μία συνάντηση με σκοπό τον διορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού που θα φέρει εις πέρας ζητήματα μόνο διαδικαστικά".

Οι νέες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν με λίστα.

Τόσο οι συζητήσεις της Τρίτης που έγιναν σε θερμό κλίμα, όσο και οι έξωθεν προειδοποιήσεις (έως και απειλές) για έξοδο της χώρας από το ευρώ σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της, προϊδεάζουν για μια προεκλογική περίοδο σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: