Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος για τo ΠΑΣΟΚ


Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακηρύχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος απέρριψε τις υποψηφιότητες των Παπουτσή, Τσουμάκα, που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών. Οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου.


Νωρίτερα, ο Χρήστος Παπουτσής είχε υποστηρίξει ότι το Εθνικό Συμβούλιο έπρεπε να αποφασίσει, ανεξάρτητα από υπογραφές και τα όσα προβλέπει το Καταστατικό.

Προσερχόμενος στη Συνδιάσκεψη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος (όπως νωρίτερα η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) εξέφρασε την υποστήριξη του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ τάχθηκε υπέρ της τήρησης του Καταστατικού του κόμματος στο θέμα των υπογραφών των υποψηφίων.

Υπέρ της εφαρμογής του Καταστατικού σε ό,τι αφορά τη συλλογή υπογραφών τάχθηκε και ο Κώστας Σκανδαλίδης. "Αυτοί που σήμερα λένε να μην το τηρήσουμε και να παρθεί πολιτική απόφαση είναι εκείνοι που στο παρελθόν ψήφισαν το συγκεκριμένο καταστατικό" είπε ο κ. Σκανδαλίδης στο Ρ/Σ Βήμα 99,5.

Μιλώντας στη Συνδιάσκεψη, ο Πέτρος Ευθυμίου σημείωσε ότι η νέα ηγεσία πρέπει να καθοδηγηθεί σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου "γιατί η νέα δανειακή σύμβαση δεν σώζει την Ελλάδα αυτομάτως".  Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε η πολιτική τάξη της χώρας να δώσει το παράδειγμα της αυτοθυσίας, σταματώντας τις οριζόντιες περικοπές. Ειδικότερα, πρότεινε να μη λαμβάνει κανείς, που μισθοδοτείται από το δημόσιο -ξεκινώντας από τους βουλευτές- πάνω από 2.500 ευρώ.

"Συμπληρωματικές και όχι συγκρουόμενες" χαρακτήρισε τις χθεσινές ομιλίες των κ.κ. Βενιζέλου και Παπουτσή, η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία υποστήριξε ότι χρειάζονται δύο τουλάχιστον υποψηφιότητες σε αυτή την αναμέτρηση για να μπορέσει να εκφραστεί όλη η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ και για να υπάρχει εγγύηση του αποτελέσματος της εκλογής.

Με "όλες της τις δυνάμεις" θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, είπε η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, και πρόσθεσε ότι στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, η παράταξη αποκτά ηγέτη με κύρος, ικανότητες και πολιτικό βάρος να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη.

«Η συγγνώμη και το ευχαριστώ προς τον λαό, που ακούστηκε από τον Ευ. Βενιζέλο, αποτελεί αφετηρία για μια νέα πορεία ανάκτησης της εμπιστοσύνης του» ανέφερε ο Δημήτρης Λιντζέρης. Η εκλογή νέας ηγεσίας είναι βασική, αν και όχι μοναδική, προϋπόθεση για την ανάταξη του κόμματος, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: