Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο πονοκέφαλος των παρελάσεων


Κυβερνητική σύσκεψη, με βασικό θέμα στην ατζέντα τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, υπό την προεδρία του Λ. Παπαδήμου.


Στην κυβέρνηση επικρατεί πονοκέφαλος από τα συχνά φαινόμενα βίας των πολιτών απέναντι στους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, με τελευταίο το περιστατικό κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 7ης Μαρτίου, στη Ρόδο, όπου ευάριθμη ομάδα συγκεντρωμένων επιτέθηκε με γιαούρτια και άλλα αντικείμενα εναντίον των αιρετών αντιπροσώπων που είχαν καταλάβει τις θέσεις των επισήμων στο βάθρο που είχε στηθεί για την παρέλαση.

Στην κυβέρνηση προσανατολίζονται στη λήψη μέτρων προκειμένου να εμποδίσουν την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών, τα οποία... έχουν προαναγγελθεί από ακραία blogs και λοιπές αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι σκηνικό επεισοδίων εναντίον του πολιτικού κόσμου είχε στηθεί στη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, οπότε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη θέση του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, ο οποίος παρακολουθούσε τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν επί τάπητος γενικότερα τα φαινόμενα βίας, τα οποία πέραν των πολιτικών έχουν επεκταθεί και στον καλλιτεχνικό χώρο, ειδικά εναντίον του Γ. Νταλάρα, ο οποίος υπέπεσε για δεύτερη φορά θύμα της τυφλής οργής κάποιων πολιτών.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι υπουργοί: Εσωτερικών Α. Γιαννίτσης, Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος και Π. Καψής.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: