Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει για αρχηγό


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της εθνικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησαν με την ομιλία του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα και του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα.


Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του έκανε έναν απολογισμό της διετίας , όπου αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, χωρίς, όπως είπε, να ωραιοποιεί την κατάσταση, αλλά να κάνει μια απλή καταγραφή των πραγμάτων, σε σύγκριση με το έργο της προηγούμενης εξαετίας της ΝΔ.

Με την διακήρυξη για μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική συμμαχία ολοκλήρωσε την ομιλία του στη Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ απηύθυνε στο ελληνικό λαό ένα "ευχαριστώ" για τις θυσίες του και ένα "συγγνώμη" για τα λάθη της παράταξης του. Η ομιλία του κ.Βενιζέλου, καθυστέρησε καθώς ένας σύνεδρος πέταξε ένα γιαούρτι στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Οι διαδικασίες θα συνεχιστούν την Κυριακή με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου θα τοποθετηθούν και θα ανακηρυχτούν οι υποψήφιοι για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δηλώσεις στήριξης για Βενιζέλο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προσερχόμενος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι θα στηρίξει τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, για πρόεδρο του Κινήματος.

Δήλωση στήριξης του Ευ. Βενιζέλου έκανε και η Φώφη Γεννηματά.

Την υποστήριξή της στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασε η Άννα Διαμαντοπούλου με γραπτή της δήλωση, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του.

Η υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει ότι η χώρα και το ΠΑΣΟΚ χρειάζονται ηγεσία με γνώση , εμπειρία ικανότητα και αποδεδειγμένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο εθνικό χρέος και για αυτό τονίζει : "Με δεδομένη την προσφορά και την συμβολή του Ευάγγελου Βενιζέλου σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα καθώς και την τοποθέτηση του στην Εθνική Συνδιάσκεψη, στηρίζω την υποψηφιότητά του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: