Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Διεθνής Τύπος: Απεφεύχθη η χρεοκοπία


Πρώτο θέμα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των διεθνών μέσων ενημέρωσης είναι ανταλλαγή ομολόγων στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται ως επιτυχής, ενώ γίνεται λόγος για ένα ιστορικό εγχείρημα. 
"Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι εξασφάλισε την απαραίτητη στήριξη για μια συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, η οποία θα της επιτρέψει να αποφύγει τη χρεοκοπία" αναφέρει το BBC.


"Η Ελλάδα απέφυγε τον άμεσο κίνδυνο μιας άτακτης χρεοκοπίας, επιτυγχάνοντας  μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο PSI" γράφει το Reuters, ενώ το πρακτορείο Associated Press αναφέρει ότι μια τέτοια εξέλιξη μειώνει μειώνει δραστικά το έλλειμμα και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση κεφαλαίων προς τη χώρα.

Σύμφωνα με το France 24, η Ελλάδα μειώνει μέρος του χρέους της που βρισκόταν στα χέρια των ιδιωτών πιστωτών, ενώ για το CNN οι πιστωτές συμφώνησαν σε ένα ιστορικό σχέδιο για την απομείωση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η γερμανική Bild αναφέρει ότι "άνοιξε ο δρόμος για τη μείωση του ελληνικού χρέους", ενώ το Spiegel αναφέρει ότι όσοι έχουν αρνηθεί θα πρέπει τώρα να εξαναγκαστούν σε συμμετοχή στο κούρεμα.

Για επιτυχία μιλάει και η γαλλική Le Monde, ενώ η ιταλική Repubblica αναφέρει ότι ξεπεράστηκε το όριο του 85%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: