Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε ο Υφυπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης


Το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επισκεφτήκαμε, για να συναντηθούμε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης μας δέχτηκε παρά τον μεγάλο φόρτο εργασίας, που έχει τον τελευταίο καιρό. Τον πετύχαμε σε μία δύσκολη ώρα αφού μετά την συνέντευξή μας είχε πολλές και σημαντικές συναντήσεις…. Ο κ. Γεωργιάδης πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο του από το πρωί μέχρι το βράδυ και όπως μας ανέφεραν συνεργάτες του, τον τελευταίο καιρό τον «έχει χάσει» το σπίτι του, αφού σπίτι του έχει κάνει το Υπουργείο.  


Από νωρίς  το πρωί μέχρι αργά το βράδυ ασχολείται με όλα τα φλέγοντα ζητήματα του Υπουργείου του και με τους δεκάδες φακέλους που έχει στο γραφείο του. Παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί με κάθε τρόπο να φέρει εις πέρας την αποστολή του και τα καταφέρνει πολύ καλά αφού σε λίγους μόνο μήνες έχει κάνει πολλά και σημαντικά βήματα σαν Υφυπουργός. Ενδιαφέρθηκε για ζητήματα που τόσα χρόνια έμεναν κλεισμένα στο συρτάρι. Η συζήτηση μαζί τους ήταν αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για όλους και για όλα…
  
- Ποιες οι προτεραιότητες σαν Υφυπουργός Ναυτιλίας;

Πρώτον να βοηθήσω να δημιουργηθεί εκ νέου το ενιαίο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Δεύτερον να αποκαταστήσω ένα κλίμα εμπιστοσύνης με τον εφοπλιστικό κόσμο και να βοηθήσω ώστε να δημιουργηθεί ένα καλλίτερο επιχειρηματικό περιβάλλον για να φέρουν περισσότερα πλοία στην σημαία μας.
Τρίτον να αποκαταστήσω την ομαλότητα στην Ακτοπλοϊα, όπου η Πολιτεία μας κάνει εδώ και χρόνια ότι δεν βλέπει τα προβλήματα.
Τέταρτον να απορροφήσω όσο περισσότερους πόρους μπορώ για την Αλιεία.
Πέμπτον να γίνουν υποδομές για την Κρουαζιέρα, ώστε να γίνουμε χώρος αφετηρίας και να αναπτυχθεί η οικονομία.
Και πολλές ακόμη άλλες. Είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν.

     - Η πρόβλεψη σας η σχετικά με την ημερομηνία εκλογών;

     Ή θα γίνουν πολύ πολύ αργότερα ή η πατρίδα μας θα κινδυνεύσει να πέσει στην Αριστερά. Ελπίζω το πρώτο…

-           Από την συγκεκριμένη θέση έχετε επιτυχίες, λύνοντας προβλήματα που είχαν τελματώσει. Μιλήστε μας γι’ αυτά.

Ψηφίζουμε τον νόμο για το Καμποτάζ κάνοντας πράξη ένα αίτημα δεκαετιών. Λύσαμε το πρόβλημα με τον νόμο για την Πειρατεία ο οποίος ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν για την Βουλή.
Απορροφήσαμε όλα τα χρήματα από την Ε.Ε. για την αλιεία, στόχος που εθεωρείτο όταν πήγα, ανέφικτος.

- Πως προτίθεστε να κινηθείτε  ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα των άγονων γραμμών; 

Συστήσαμε Επιτροπή για την Ακτοπλοϊα, στην οποία καλέσαμε όλους τους φορείς. Ήδη το πόρισμα κατετέθη σε όλα τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση και θα συναποφασίσουμε άμεσα τις παρεμβάσεις μας, που θα δώσουν ανάσα σε πολλά χρονίζοντα προβλήματα εκεί.

-Η παράμετρος  της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης… Ποια τα σχέδια σας για το θέμα;

Θα ολοκληρώσουμε την θεσμοθέτησή της, πάρα πολύ γρήγορα.

- Σε ποιο επίπεδο κινείται η συνεργασία σας με τους κυρίους Χρυσοχοϊδη και Παπουτσή;

Είμαστε σε μία Κυβέρνηση Συνεργασίας, οπότε αναγκαστικά συνεργαζόμαστε και με κόμματα που ούτε θα το φανταζόμασταν στο παρελθόν. Προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου και το ίδιο πιστεύω και εκείνοι. Μέχρι στιγμής η συνεργασία μας συνεχίζεται ομαλά και με επιτυχία.

- Πως διαγράφεται  το μέλλον της Ελληνικής Ναυτιλίας;

Της Ελληνόκτητης λαμπρό, της υπό ελληνική σημαία θα δούμε, ελπίζω επίσης λαμπρό. Μόλις επανασυσταθεί το Υπουργείο μας, θα είμαι περισσότερο αισιόδοξος.

- Ανέκαθεν η εμπορική Ναυτιλία στήριξε την Ελληνική οικονομία στους δύσκολους καιρούς. μπορεί να συμβάλει και τώρα αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της χώρας;
  Η Ναυτιλία εισφέρει δισεκατομμύρια στο ΑΕΠ της Χώρας και μπορεί να φέρει και πολλά περισσότερα εάν κάνει το Κράτος τις σωστές κινήσεις.

- Ποια είναι τα οφέλη για τους Δήμους από την παραχώρηση των Λιμενικών Ταμείων στην δικαιοδοσία τους;

Θα μπορούν πλέον οι πολίτες των πόλεων να απολαύσουν καλλίτερα το θαλάσσιο μέτωπό τους και να λύσουν προβλήματα που χρόνιζαν.

-           Με ποιες ενέργειες σας θα μπορέσετε να θέσετε σε λειτουργία τον νόμο για την πειρατεία;

 Υπήρχε μία κωλυσιεργία και μία μεγάλη διαμάχη όταν έφθασα εδώ. Αυτά τώρα λύθηκαν και ένας λειτουργικός νόμος είναι ήδη καθ’οδόν. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ψηφιστεί.

-           Μέρος των χρημάτων του  ΕΣΠΑ προορίζεται για την Αλιεία. Ποιες οι προτάσεις σας ώστε να μην υπάρξει απώλεια του συγκεκριμένου κονδυλίου;

Έχουμε στενή συνεργασία με την Ε.Ε. και ήδη όλη η υπηρεσία συνεχίζει στους ρυθμούς που μας οδήγησαν να κερδίσουμε την περυσινή χρονιά, έστω και στο παρά πέντε. Φέτος θα είμαστε εντός στόχων πολύ νωρίτερα.

-           Στέκεστε στο πλευρό του απλού ανθρώπου, του απλού πολίτη, προέρχεστε από την λαϊκή βάση, έχετε εργαστεί πολλά χρόνια και μάλιστα σκληρά. Πώς νοιώθετε για την μείωση των μισθών του ΦΠΑ καθώς και τη 2η δόση του χαρατσιού;

Πλήττομαι και εγώ όπως όλοι. Το προσωπικό μου εισόδημα έχει μειωθεί κατά τα 2/3, όμως το πιο σημαντικό είναι να περάσει η χώρα μας τον κίνδυνο της χρεωκοπίας. Όταν η Πατρίδα είναι καλά, όλοι είμαστε. Εάν η πατρίδα πέσει κανένας δεν θα σωθεί. 

-           Τέλος με τις προσπάθειες σας και τον αγώνα σας δίνετε την μάχη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Ποτέ θα γίνει αυτό για να αναπνεύσει επιτέλους ο Ελληνικός λαός;

Εάν η συμφωνία κλείσει και μάλιστα τόσο καλά όπως πάει και εάν μετά με το πλεόνασμα που θα δημιουργηθεί ληφθούν τα σωστά μέτρα (π.χ. μείωση του ΦΠΑ, των Φόρων κλπ), τότε η Οικονομία θα ξαναπάρει μπρός και τότε σύντομα όλα αυτά θα μοιάζουν με έναν εφιάλτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: