Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα η ψηφοφορία για το "κούρεμα"


Με το βλέμμα της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup στο τέλος του μήνα και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 1η Μαρτίου - όταν θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση -, και της ΝΔ στις εκλογές, έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή τα νομοσχέδια για το PSI και τον εφαρμοστικό νόμο,  ο οποίος περιλαμβάνει την περικοπή δαπανών στον προϋπολογισμό του 2012, και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το φάρμακο.
      
                                       
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη εισήχθη προς συζήτηση και τίθεται προς ψήφιση - με τη διαδικασία του κατεπείγοντος - στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI), που περιλαμβάνει και τη ρήτρα συλλογικής δράσης και το οποίο υπερψηφίστηκε κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία.

Η συζήτηση ξεκίνησε το πρωί στην Ολομέλεια με ένταση, με το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΖΑ και το ΛΑΟΣ να αντιδρούν για το κατεπείγον και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο να τους κατηγορεί ότι "δεν έχουν συνείδηση που βρίσκεται η χώρα".

Ακολουθεί την προσεχή Τρίτη η ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την εξοικονόμηση 425 εκ. ευρώ συνολικά από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς από τις λοιπές περικοπές δαπανών του δημοσίου, ενώ την επόμενη Τετάρτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις περικοπές των δαπανών στην Υγεία και στη φαρμακευτική δαπάνη.

Στόχος της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι να έχουν ψηφιστεί όλα τα νομοσχέδιο έως το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την 1η 2 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Κατά τη  συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης σε βουλευτές που ανήκαν στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη τέσσερις βουλευτές, οι οποίοι διαγράφηκαν πρόσφατα από τη ΝΔ καθώς καταψήφισαν τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, φέρονται να βρίσκονται ένα βήμα πριν την επιστροφή τους στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: