Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011


Όταν ξεκίνησε ο τοκετός της Ρόμι, οι ιδιοκτήτριές της δεν περίμεναν ούτε ότι θα διαρκέσει τόση ώρα, ούτε ότι θα κρατούσαν στα χέρια τους τόσα κουταβάκια! Μετά από δέκα εξαντλητικές ώρες, η 3χρονη σκυλίτσα έφερε στον κόσμο με πολύ κόπο 15 κουταβάκια, για τα οποία πρέπει να νιώθει πολύ περήφανη...

Οι 28χρονες Νατάσα Γουάιτ και Αλίσια Κόπινγκ αναγκάζονται να κάνουν βάρδιες σε 24ωρη βάση, προκειμένου να βοηθήσουν τη σκυλίτσα τους να ταΐσει τα μωρά της κάθε δύο ώρες.

"Υπάρχει ένα θηλυκό κουταβάκι ιδιαίτερα λαίμαργο. Ξυπνάει μεταξύ των γευμάτων και κλαίει, ζητώντας περισσότερο γάλα" λέει η Γουάιτ, η οποία είναι κτηνίατρος και εκτροφέας σκύλων.

Συνήθως, τα ιρλανδικά σέτερ γεννούν μέχρι εννέα κουταβάκια. Η Ρόμι όμως έκανε τη διαφορά, με αποτέλεσμα να μην έχει αρκετό γάλα για να ταΐσει όλα τα κουταβάκια. Οι ιδιοκτήτριές της, λοιπόν, ταΐζουν μερικά με ειδικό βρεφικό γάλα για σκυλάκια.

"Κάναμε υπέρηχο όταν η Ρόμι ήταν τεσσάρων εβδομάδων έγκυος και νομίζαμε ότι είδαμε οκτώ ή εννέα κουταβάκια. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε το σοκ που βιώσαμε όταν είδαμε ότι γέννησε περισσότερα", συμπληρώνει η Γουάιτ.

Περιγράφοντας τη γέννα της Ρόμι, λέει: "Ήταν πολύ κουρασμένη. Μετά τη γέννηση και του 10ου κουταβιού, την πήγαμε μια μικρή βόλτα στον κήπο. Δύο ώρες μετά, γέννησε και τα υπόλοιπα".

"Αυτό που γεννήθηκε τελευταίο ήταν και το πιο μεγαλόσωμο. Η Ρόμι κουράστηκε περισσότερο να γεννήσει αυτό απ' ότι τα υπόλοιπα" προσθέτει.

Οι δύο ιδιοκτήτριες της Ρόμι είναι τόσο ενθουσιασμένες από τη γέννα της Ρόμι, ώστε αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα (www.rosarenosirishsetters.co.uk), προκειμένου να καταγράφουν την ανάπτυξη των κουταβιών, με φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: