Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Δε θα μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία


Με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, τους ενημέρωσε σχετικά με την πρόθεση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης να διακόψει τις μεταφορές 12.000 μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης λόγω της μη καταβολής των περσινών οφειλών από την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου. Η επιστολή κοινοποιείται στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιο και στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Ε. Σώκο.

«Εμείς ως Νομαρχία μέχρι πρότινος αλλά και ως Περιφέρεια έχουμε εκθέσει επανειλημμένα το θέμα και στην υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και στον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ντόλιο, έχοντας την εμπειρία ετών από την πρακτική εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δυστυχώς δεν υπάρχει - και δεν υπήρξε ποτέ διαχρονικά- η πολιτική βούληση να λυθεί το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση, όπως επιβάλλεται και όπως έχετε υποσχεθεί», σημειώνει ο κ. Ψωμιάδης και ζητά άμεση λύση με νομοθετική ρύθμιση.

«Είναι απαράδεκτο οι πολίτες να νοιώθουν ότι εμπαίζονται από την πολιτεία, την ώρα που η ίδια η πολιτεία ζητά ολοένα και περισσότερες θυσίες. Είναι απαράδεκτο να συνεχιστεί η ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών», καταλήγει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: