Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Στις 20:30 η συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο


Για τις 20:30 την Κυριακή έκλεισε το ραντεβού για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο.


Τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, εκ μέρους της ΝΔ ανακοινώθηκε ότι εφόσον ο κ. Σαμαράς κληθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας θα μεταβεί για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και εν συνεχεία ο πρωθυπουργός θα μεταβεί εκ νέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός -κατά τις πληροφορίες- επισήμανε ότι η κυβέρνηση παραδίδει τη σκυτάλη σε μια άλλη ευρύτερης αποδοχής κυβέρνηση στην οποία ο ίδιος -όπως είπε- δεν επιθυμεί να είναι επικεφαλής και πρόσθεσε ότι καλό θα ήταν να βρεθεί λύση απόψε.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει επί τάπητος το σχέδιο 7 σημείων, αναγκαίων για την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου, όπως το ανέπτυξε στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι επτά αυτές ενέργειες έχουν ως εξής:

1. Εκταμίευση της 6ης δόσης
2. 'Αμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα για το νέο πρόγραμμα.
3. Κατάθεση πριν τις 20 Νοεμβρίου και ψήφιση πριν τις 31 Δεκεμβρίου του Προϋπολογισμού 2012.
4. Ολοκλήρωση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2011 στο πλαίσιο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου.
5. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων στην διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.
6. Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI).
7. Εκταμίευση α' δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδας (επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ) πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: